Субота, 27 Квітня, 2024

Підводні камені введення електронних квитків у луцькому транспорті

Не дивлячись на спробу закупити ручні валідатори для луцького міського транспорту, яка увінчалася невдачею,  а також на списані через помилку мільйони гривень, міська рада готується до конкурсу операторів. З огляду на те, що третій етап конкурсу буде закритим, ніхто не знає і, ймовірно, не дізнається про те, яким чином оператор повертатиме вкладені кошти та як це може вплинути на оплату проїзду. Далі про це розповість lutsk-future з посиланням на повідомлення Тимофія Нагорняка для «Інформатор».

Наприкінці лютого під час засідання постійної комісії Луцької міської ради з питань планування соціально-економічного розвитку, бюджету та фінансів піднімалося питання конкурсу для операторів, які займатимуться впровадженням безготівкової системи оплати проїзду у громадському транспорті та підготовку положень до цього конкурсу.

Спочатку електронні квитки планують запровадити у тролейбусах, а згодом на приватних маршрутах – повідомив директор департаменту економічної політики Олександр Озінович. Вимоги до компаній, що братимуть участь в конкурсі, тільки починають обговорюватися.

Конкурс планують проводити у три етапи. Начальник управління транспорту та зв’язку Луцької міськради Володимир Степанов зазначив, що на першому етапі будуть розглянуті пакети та презентації від операторів стосовно бачення функціонування цих пакетів, після чого відбудеться вивчення отриманої інформації. Під час другого етапу будуть розглянуті доповіді щодо проведеної роботи з перевірки даних, а також тестування обладнання переможцями конкурсу. Третє засідання буде закритим й ніхто не знає, скільки вартуватиме впровадження електронних квитків у міському транспорті. Припускається, що такий проект вартуватиме недешево.

Автор статті задається питанням, чи за кошти міського бюджеті всі вчителі отримують доплати, чи закупили за ці кошти необхідні медикаменти для лікарень та чи всі школи забезпечені протипожежним захистом в той час, як на такий дорогий проект кошти є.

Latest Posts

.,.,.,.,.,.,.,. Copyright © Partial use of materials is allowed in the presence of a hyperlink to us.