П’ятниця, 19 Квітня, 2024

Луцьк потрапив у десятку найкомфортніших міст України: чи пов'язано це із розміром міського бюджету

Більшість вважає, що найкомфортніше живеться у тих містах, бюджет яких є найбільшим. Проте, результати дослідження , яке провів Юрій Віннічук та Еліна Редіх для БізнесЦензора, демонструють зовсім інші результати. Далі про те, в якому місті України жити найбільш комфортно та скільки це приблизно коштуватиме, розповість lutsk-future.

У 2015 році українським Урядом було заявлено про децентралізацію, завдяки якій більшість податків повинна залишатися в межах міста. Крім того, Україна є унітарною державою, а це означає, що податки з усіх областей надходять до держбюджету. Проте, дуже частою є ситуація, коли область, яка заробляє найбільше, живе найбідніше. А найбільш багатим містом країни за будь-яких обствин лишається Київ. 

Для порівняння рівня коштів міста з рівнем комфорту проживання у ньому взяли рейтинг Журналу “Фокус” 2018 року та інформацію про витрати міських бюджетів на Держпорталі бюджету.

Так, найбагатшим містом України визнали Київ, витрати якого у минулому році склали 58 мільярдів гривень. Проте, за рівнем комфорту українська столиця посідає лиш третє місце. Перед нею – Харків та Вінниця з річними витратами 15 та 4,7 мільярдів гривень відповідно. Відтак, бачимо цікаву кореляцію: рівень комфорту для мешканців не залежить від розміру міського бюджету. Ймовірніше, це пов’язано з роботою міського голови та його помічників, а також самих жителів міста. 

Після трійки лідерів у десятці рейтингу комфортності проживання розташувалися: Львів, Одеса, Дніпро, Чернігів, Луцьк, Житомир та Хмельницький. Цікавим фактом є те, що серед усіх міст, які потрапили в топ-10 за рівнем комфортності, Луцьк займає останнє місце за розміром бюджету – всього 2,7 мільярдів гривень. Це можна пояснити лиш відмінною роботою місцевої влади та свідомих та небайдужих до долі свого міста лучан.

Крім того, минулого року Луцьк визнали найбільш екологічно чистим містом України. 

Latest Posts

.,.,.,.,.,.,.,. Copyright © Partial use of materials is allowed in the presence of a hyperlink to us.