П’ятниця, 19 Квітня, 2024

У Луцьку проведуть капітальний ремонт центральної алеї парку імені Лесі Українки

У Луцьку капітально відремонтують центральну алею парку імені Лесі Українки. Зокрема, планують забезпечити освітлення усіх алей, здійснити реконструкцію пляжу та використовувати дамбу як бігову доріжку. Про це повідомляє ІА “Волинські Новини“. Далі розповість lutsk-future.

Це питання обговорювали під час пленарного засідання 55 сесії Луцької міськради 27 березня.

Виконувач повноважень Луцького міського голови Григорій Пустовіт розповів, що центральна алея вже не так сприймається містянами та туристами, через нові, реконструйовані алеї парасольок, ліхтарів, тощо. Отож, на центральній алеї планується капітальний ремонт, аби вона виглядала більш сучасною та модернізованою.

Відтак, радник міського голови Ігор Поліщук зауважив, що ще у 2010-2016 році для парку не могли придбати ані лавочок, ані смітників, окрім того, що Ігор Палиця за власні кошти забезпечив центральну алею освітленням.

Зараз же концепція парку передбачає освітлення усіх алей, озеленення, ремонт фонтанів, встановлення смітників, очищення парку. Деяку частину парку вже очистили від чагарників.  Надалі планують використовувати дамбу як бігову доріжку, реконструювати пляж та територію за будівлею ФСТ «Спартак».

Зауважують, що до цього долучилися багато луцьких підприємців. Зі слів депутата, раніше кошти, що мали б піти на парк, потрапляли до кишень чиновників, а нині влада працює чесно і всі, хто хоче допомогти, можуть вкладати гроші в парк.

Водночас, Григорій Пустовіт зазначив, що ще у 2016 році ніхто не міг уявити, що у нас буде такий парк. А відтепер, Луцьк невпинно рухається уперед, а наш центральний парк поступається хіба що Києву та Харкову. Але, у цих міст значно більший бюджет.

Latest Posts

.,.,.,.,. Copyright © Partial use of materials is allowed in the presence of a hyperlink to us.