П’ятниця, 26 Квітня, 2024

Дослідження доріг у Луцьку: що виявлено?

У прес-службі Патрульної поліції Волинської області повідомили, що був проведений огляд доріг та залізних переїздів міста. Про результат цього дослідження розповість lutsk-future.

Представники Луцької міської ради, комунальних закладів, які є відповідальними за утримання доріг обласного центру та працівників відділу безпеки дорожнього руху провели дослідження стану дорожнього покриття у волинській столиці. Чиновники зацікавлені у безпеці дорожнього руху, тому активно допомагають та реагують на проблеми.

Патрульна поліції міста та області постійно слідкує за ситуацією на дорогах під час цілодобового патрулювання, а цією новиною вкотре намагаються привернути увагу до дорожньої безпеки, адже вона стосується абсолютно кожного.

За словами представників поліції, під час огляду вони виявили низку суттєвих недоліків, які мають бути розглянуті та усунені відповідними органами. Однією з важливих проблем назвали відсутність схем організації дорожнього руху міськими вулицями. Через це проводити відповідний контроль за безпекою та організацією стає дуже тяжким процесом.

ями на проїзній частині

Заключення щодо проведеного дослідження було передано до Луцької міської ради. Серед них такі:

Ями

Саме вони є чи не найбільшою першопричиною аварійних ситуацій на дорогах. Нещодавно були проведені ремонтні роботи щодо усуненню більшої частини ям, але станом на минулий місяць аварійними відрізками дороги лишаються наступні вулиці: Карбишева; Єршова; Зв’язківців; Дубнівська; Баранова; Тарасова; Гончарівка; Мамсурова; Молодогвардійська; Цукрова; перехрестя Конякіна та Карпенка-Карого; Гордіюк; Рівненська; Хмельницького; проспект Перемоги; Червоного Хреста; Польова; Валерії Новодворської; Володимирська; частина вулиці Львівська (будинок 94а); на перехресті Карпенко-Карого та Лідавської; на перехресті Задворецької та Варварівка; на перехресті Червоної калини та Огієнка; на перехресті Баранова, Маковського та Сєченова; відрізок вулиці Ранкової до проспекту Перемоги; 

На більшості проїзних частинах доріг зафіксовані занижені люки. 

Також, комісія рекомендує звернути особливу увагу на вулицю Клима Савури та проспект Відродження. На цих дорогах відбулося просідання асфальтового покриття, а через це автомобілісти вимушені об’їжджати “уражені” ділянки по зустрічній смузі чим наражають усіх учасників руху на небезпеку. Представники комісії наголошують, що ці ділянки необхідно відремонтувати найближчим часом або встановити спеціальний попереджувальний знак.

Цікаво, встановлено вулиці, які потребують капітального ремонту, а саме на: Рівненській, Дубнівській, Володимирській, Ківерцівській та Львівській. Також, облаштувати тротуари на вулиці Городецькій та Івана Франка.

реклама на ствопі

Реклама та ремонт

Необхідне поліпшення освітлюючих засобів на вулицях: Привокзальній; Глушець; Потебні; Єршова; Ветеранів; Карбишева; Карпенка-Карого; Рівненській; проспекті Відродження. Без освітлення частково лишилися на вулицях: Підгаєцькій; Львівській; Шопена; Ківерцівській; Дубнівській; Конякіна та Гнідавській.

Також, було виявлено низку незаконно встановлених реклам на вулицях Луцька, які створюють небезпеку. Такі засоби просування товару чи послуг розміщені на опорах контактних мереж та на освітлюючих засобах.

Патрульна поліція наголошує на порушеннях правил проведення ремонтних доріг на проїзних частинах, які створюють аварійні ситуації. При проведенні огляду було виявлено порушення нормативу безпеки при обладнанні ремонтної зони. Також, зафіксовано наявність повної відсутності попереджувальних знаків та огорож в місцях, де проводяться ремонтні роботи. Не облаштовані ділянки, особливо на проїзній частині, змушують водіїв транспортними засобами швидко гальмувати та маневрувати, що не завжди приносить позитивний результат. Найчастіше такі дії автомобілістів спричиняють дорожньо-транспортні пригоди.

світлофор

Світлофори

На сьогодні, є сорок дев’ять світлофорів на балансі міської ради. Комісією було виявлено шість об’єктів, які потребують негайної реконструкції та ремонту з повною заміною їх на сучасну апаратуру та врегулювання їхньої роботи згідно з інтенсивністю руху, а саме: ЗОШ №23 та №18 (проспект Відродження); ЦМКЛ №2 (проспект Відродження); перехрестя вулиці Січова та проспекту Відродження; ЗОШ №2 (вулиця Львівська); ЗОШ №13 (вулиця Чернишевського); ВАТ “СКФ Україна” (вулиця Боженка).

Особливої уваги потребують чотири ділянки з найбільшою кількістю дорожніх автопригод:

  • по проспекту Соборності;
  • на перехресті вулиць Ковельської, Червоного Хреста та Глінки;
  • на перехресті Карпенка-Карого та Чорновола;
  • на перехресті Ковельської та Чернишевського.

Саме ці відрізки проїзної частини необхідно детально вивчити та виконати роботи щодо зменшення рівня аварійності.

Комісією рекомендовано організувати безпечні ділянки доріг біля загальноосвітніх закладів, встановити технічні засоби регулювання та пристрій, який відомий усім під назвою “лежачий поліцейський”. Зокрема на вулицях Писаревського, Федорова та Ветеранів. Біля Волинського наукового ліцею-інтернату, що на вулиці Героїв УПА, необхідно встановити світлофор.

До речі, відсутність паркувальних місць теж було розглянуто. Відтак, комісія наголошує на облаштуванні достатньою кількістю місць для паркування для людей з інвалідністю біля ринків “Завокзальний”, “Північний” та “Центральний”.

Заключення

Патрульна поліція Волині наголошує, що необхідно посилити контроль за безпекою усіх учасників дорожнього руху. Для цього варто застосовувати різноманітні акції, зовнішні реклами та пропагандою дотримання правил дорожнього руху.

Не лише від стану дорожнього покриття та якості освітлення залежить безпека людей, а й від водіїв транспортних засобів та пішоходів. Дотримання елементарних правил руху усіма — збереже не одне життя.

Latest Posts

.,.,.,.,.,.,.,. Copyright © Partial use of materials is allowed in the presence of a hyperlink to us.