П’ятниця, 26 Квітня, 2024

На фонтан гроші знайшли, а на ремонт школи ні?

Виконувач обов’язків міського голови Григорій Пустовіт заявив, що тієї суми коштів, яка виділяється на реконструкцію Театрального майдану не вистачить на ремонт загальноосвітньої школи №13 у Луцьку. Детальніше про це розповість lutsk-future з посиланням на Волинь Online.

Сьогодні, 26 лютого, відбулася чергове засідання депутатів Луцької міської ради. Серед питань, які обговорювалися, було затвердження плану реконструкції Театрального майдану, зокрема перебудівництва фонтану. У свою чергу, Микола Федік, депутат міськради, виразив зауваження щодо доцільності таких змін. Адже, як відомо, у Луцьку є більш важливі об’єкти для реконструкції. Наприклад, гостро стоїть питання існування загальноосвітнього навчального закладу №13, який перебуває у жахливому та занедбаному стані. 

Пан Пустовіт пояснив, що реконструкція Театрального майдану доцільніша, адже містяни вже давно чекають змін у центрі Луцька. А ось коштів, за словами виконуючого обов’язків міського голови, не вистачить на школу №13. Як зазначив Григорій Пустовіт, тієї суми буде достатньо лише для виконання 10% робіт, а ось на фонтан вистачить. Секретар Луцької міської ради наголосив, що ці роботи направлені на облагородження міста й тому шкодувати про це не ніхто не збирається.

Ігор Поліщук, радник мера, розповів, що для будівництва фонтану необхідно 13 мільйонів гривень й до нині триває конкурс серед шести претендентів. Стара бетонна конструкція буде повністю демонтована, бо такі фонтани дуже дорогі в обслуговувані, а новий та сучасний буде сухим, з обслуговуванням набагато дешевшим. Відкриття нового фонтану планують до Дня Незалежності.

Нагадаємо, загальноосвітня школа №13 у Луцьку вже багато років перебуває на межі краху. Для школярів недоступні ані спортивний зал, ані їдальня – ці приміщення в аварійному стані. 

Latest Posts

.,.,.,.,.,.,.,. Copyright © Partial use of materials is allowed in the presence of a hyperlink to us.