Субота, 20 Квітня, 2024

Чи будуть ще велодоріжки та велопарковки у Луцьку?

Чи будуть велодоріжки та велопарковки в Луцьку дізнавався lutsk-future з посиланням на ІА «Конкурент».

Минув майже місяць, з моменту публікації електронної петиції лучанкою Вікторією Скоморохою. У ній Вікторія просила облаштувати спеціальні доріжки для пересування лучан на велосипедах. Петиція набрала необхідну кількість електронних підписів (понад триста) та була розглянута в Луцькій міській раді.

Згідно з відповіддю, яка надійшла до пані Вікторії, облаштування велосипедних парковок та доріжок виконується на даний момент. Їх влаштовують під час капітальних ремонтів пішохідних зон, а проектування відбувається відповідно до вимог нормативних актів. Найважливішими вимогами до облаштування велосипедної доріжки є ширина велосмуги, величина поздовжнього ухилу та місце розташування.

Як відомо, доріжки для велосипедистів уже облаштовані на тротуарі таких вулиць Луцька: Ветеранів, Липинського, Кримського та проспектах Соборності, Волі, Відродження.

Проте, є вулиці, чиї геометричні параметри не дозволяють облаштувати велосипедну смугу чи на їхнє облаштування необхідні чималі матеріальні затрати.

На сьогодні, міська рада планує облаштувати велодоріжку в центральному парку Луцька та побудувати такі смуги для з’єднання всіх районів із центром міста.

До слова, велопарковки є у великій кількості по всьому місту, зокрема на Театральному майдані.

Нагадаємо, згідно з ДБН (Державні будівельні норми) щодо доріг та вулиць було введене обов’язкове проектування велосипедних доріжок та смуг на дорогах.

Форми організації велосипедного руху в населених пунктах визначаються залежно від категорії доріг та вулиць. Також, визначається ширина велодоріжок та смуг під час ремонту (реконструкції) чи нового будівництва (1,5–3 метра).

 

Latest Posts

.,.,.,.,.,.,.,. Copyright © Partial use of materials is allowed in the presence of a hyperlink to us.