П’ятниця, 19 Квітня, 2024

У інфекційній лікарні на Волині проводяться ремонтні роботи, яких заклад не бачив більше 20 років

Відділ інформаційної роботи Луцької міської ради інформує про те, що нині тривають роботи з ремонту у Волинській обласній інфекційній лікарні. Секретар міськради та виконувач повноважень міського голови Григорій Пустовіт разом із радником міського голови Ігорем Поліщуком оглянули хід цих робіт – повідомляє lutsk-future з посиланням на Інформаційне Агентство «Волинські Новини».

Радник міського голови розповідає, що початок ремонтних робіт відбувся ще у 2018 році з ініціативи голови Волинської облради Ігоря Палиці. Ігор Поліщук зазначив, що ремонтні роботи йдуть доволі активно, для лікарні замовили та закупили нові меблі, лікарня буквально отримала повноцінне оновлення. Чоловік добавив, що це дуже хороша можливість, коли Луцька міська рада разом із Волинською облрадою спільно реалізують проект.

Зі слів людей, які на даний час перебувають на лікуванні, у палатах та коридорах стало значно світліше та комфортніше, умови лікування – хороші. Відтак, лікування  стало проходити зовсім інакше.

Щорічно у Волинській обласній інфекційній лікарні отримують допомогу більше 5 тисяч волинян та близько 3 тисяч звертаються з консультаціями. З-поміж усіх пацієнтів лікарні 60-75% – жителі Луцька, більше 60% – діти. Майже 10% потребують інтенсивної терапії.

Проте, капітальні ремонтні роботи тут не проводилися вже близько 20 років, а системи водо- та електропостачання не оновлювалися ще з 1961 року, коли заклад був збудований. У 2018 році Волинська облрада та Луцька міськрада прийняли рішення щодо фінансування капремонту. На потреби інфекційної лікарні виділили понад 29 мільйонів гривень, з яких 10 мільйонів становили кошти міського бюджету.

Відтак, у лікарні відремонтували внутрішні приміщення та коридори, великі палати реконструювали на менші, створили нові санвузли. Окрім того, відбулася заміна систем водопостачання та водовідведення, вентиляційної та пожежної систем, а також оновлення електроживлення та внутрішнє оздоблення закладу.

Закінчення ремонтних робіт планують орієнтовно на червень цього року.

Latest Posts

.,.,.,.,. Copyright © Partial use of materials is allowed in the presence of a hyperlink to us.