Субота, 27 Квітня, 2024

"Тут буде студія для творчих дітей", – радник міського голови розповів, що чекає на лучан вже цього літа

Невдовзі в Луцьку запрацює унікальний для усієї країни заклад – інтерактивна бібліотека-студія. Нині, під контролем місцевої влади, проводяться ремонтні роботи закладу. Про те, яку назву матиме студія, яку користь вона принесе для лучан та коли чекати відкриття, розповість lutsk-future.

На якому етапі знаходиться оновлена бібліотека

Ремонтні роботи у Центральній бібліотеці для дітей, яка невдовзі стане інтерактивною студією, ще тривають. Радник міського голови Ігор Поліщук на своїй сторінці у facebook розповів, що зовнішній вигляд бібліотеки вже змінено: фасад культурної установи не тільки модернізували, а й утеплили. 

На початку червня вже почали міняти підлогу та ремонтувати стіни. Начальник управління капітального будівництва Луцької міської ради Леонід Карабан у інтерв’ю телеканалу “Аверс” розповів, що ремонт лівої частини закладу не проводили вже давно. За його словами, підлога там була повністю гнилою, тож довелося викинути старі матеріали, зробити стяжку та провести її армування. Стіни також “оновили” – їх почистили, зашпаклювали, дещо навіть перепланували. Також в бібліотеці працюватиме надзвичайно потужна вентиляція. 

"ДіМ"

Планується, що всі роботи будуть виконані до кінця наступного місяця. Згідно з потребами закладу, вже закупили необхідне обладнання та меблі. На модернізацію луцької бібліотеки з міського бюджету було спрямовано понад три мільйони гривень. 

Що чекає на лучан у бібліотеці-студії

4 червня Ігор Поліщук разом із виконувачем обов’язків міського голови Григорієм Пустовітом подивилися, як ведуться ремонтні роботи в закладі культури. За словами Ігоря Поліщука, дитяча бібліотека абсолютно змінить формат. 

Вже зовсім скоро дитяча бібліотека Луцька зміниться не лише зовні, а й внутрішньо. Студія “ДіМ (дорослим і малим)” тепер не лише буде книгозбірнею, з залом, де можна почитати та побути в тиші. Тут діти зможуть розвиватися як естетично, так і творчо, адже в студії планується встановлення інтерактивної дошки та обладнання для комп’ютерного класу. Окрім того, в закладі працюватиме студія творчості та театральна студія. Ігор Поліщук зазначає, що в бібліотеці не тільки діти, а й їхні батьки, зможуть весело проводити час протягом усього дня:

Тут буде і бібліотека, інтерактивна дошка, тут буде комп’ютерний клас, тут буде перегляд фільмів. Тут буде студія для творчих дітей, театральна студія. Тобто тут буде багато проводитися роботи у вихованні естетичного смаку дитини, виховання її особистості.

В.о. директора Луцької міської централізованої бібліотечної системи Людмила Голод зазначила, що у планах є створення вільних зон для дорослих та юних читачів, а також для сімейного відпочинку. Також жінка додала, що працівники мріють про те, щоб відвідувачі студії відчували себе в закладі комфортно. 

Провідний бібліотекар Луцької центральної міської бібліотеки для дітей Ірина Гаджиєва зазначила, що ремонтними роботами працівники культурної установи задоволені, й висловила надію на те, що усі плани будуть виконані вчасно. За її словами, після модернізації в стінах бібліотеки чекатимуть читачів різного віку та соціального статусу. 

Нагадаємо, що Луцька міська рада вже потішила жителів міста чудовою інновацією – на деяких вулицях міста встановили водяні споруди, які чудово рятують від спеки

На головному фото: радник міського голови Ігор Поліщук

Latest Posts

.,.,.,.,.,.,.,. Copyright © Partial use of materials is allowed in the presence of a hyperlink to us.