П’ятниця, 29 Березня, 2024

На Волині будуть створені мобільні групи для перевірки маршрутних таксі

Вчора, 25 березня, під час наради з виявлення та протидії нелегальним перевезенням йшлося про посилення контролю над ринком автобусних пасажирських перевезень – повідомили IA ZIK у відділі інформполітики ОДА.  Далі інформує lutsk-future.

Зі слів заступника голови обласної державної адміністрації Валентина Цьося, проблематика нелегальних перевезень продукує безліч негативних наслідків, зокрема – розвиток тіньової економіки. Також існує проблема перевізників, які нехтують безпекою своїх пасажирів й не дотримуються правил дорожнього руху, що може призводити до летальних випадків.

Наприкінці 2018 року Міністерством інфраструктури України було схвалено план заходів щодо боротьби із перевезеннями, які є нелегальними.

Завдяки активній діяльності працівників відомства виявили 36 перевізників, що скоювали нелегальні перевезення. Відтак, було перевірено 120 транспортних засоби та складено 55 актів – заявив начальник управління Укртрансбезпеки у Волинській області Віталій Конончук.

Чоловік додав, що нині постала необхідність у створенні мобільних груп, які здійснюватимуть рейдові перевірки з метою виявлення нелегальних перевезень, зокрема й тих, які відбуваються під виглядом нерегулярних пасажирських перевезень. Такі групи складуть представники Укртрансбезпеки, органів місцевого самоврядування, Національної поліції, громадськості та інших. Таких груп на Волині працюватиме чотири.

Перевізник міжміських та міжобласних сполучень Михайло Яцишин вважає, що нелегальних перевізників потрібно попередити й найближчим часом провести рейд.

За результатами мобільних груп визначатимуться додаткові маршрути, на які проведуть конкурси для здійснення перевезень, які будуть легальними – додала Наталія Остапкович, начальниця управління транспорту та інфраструктури облдержадміністрації.

Latest Posts

.,.,.,.,. Copyright © Partial use of materials is allowed in the presence of a hyperlink to us.