Субота, 27 Липня, 2024

Луцьк може повторити шлях Кам'янця-Подільського та стати провінційним містом

Вчора, 23 січня, на сторінці у соціальній мережі Facebook Миколи Федіка з’явився цікавий допис. У ньому, місцевий чиновник висловив свою думку на рахунок розвитку Луцька та його майбутнього. Детальніше розповість lutsk-future.

Депутат впевнений, що Луцьк може повторити долю Кам’нця-Подільського, який після війни втратив свій статус обласного центру. Голова фракції Всеукраїнське об’єднання “Свобода” впевнений, що місто повинне зберегти свій статус. У разі його втрати — Луцьк може стати містом іншої області.

Історія

Микола Федік запевнив, що статус обласного центру має велике значення, на прикладі Кам’янця-Подільського. Пан Федік розповів, що досить довго це містечко було адміністративним центром Подільської губернії. Саме цей статус дозволяв розвиватися активно та вже на початку 20-го століття Кам’янець-Подільський мав добре розвинуту промисловість, культурне життя та налічувало понад п’ятдесят тисяч жителів. В ті часи містечко було у два рази більше Хмельницького та за кількістю населення більше Вінниці. Проте, все змінилося після Першої світової війни. Кам’янець-Подільський втратив статус адміністративного центру і до 1941 року став повністю провінційним містечком. 

Хоча сьогодні це затишне, активне та бурхливе місто, яке, як і Луцьк, має свою цікаву історію та відому фортецю. Проте, сьогодні воно значно менше Хмельницького і налічує сто тисяч жителів.

Для Волинського обласного центру ситуація ще може змінитися. На разі, головною метою повинен стати максимальний розвиток та закріплення за собою статус центру Волинської області. З іншої сторони, поступове перетворення в тиху провінцію може привести Луцьк та містян до складу іншої, сусідньої області.

Микола Федік наголосив, що влада та місцеві чиновники повинні об’єднатися та зробити усе можливе задля розвитку та збереження статусу. Для цього необхідно зробити декілька кроків:

  • залучити інвестиції;
  • розбудувати інфраструктуру;
  • покращити транспортне сполучення не лише з іншими містами, а й з іншими країнами.

Зокрема, чиновник підкреслив необхідність зміни цілей, мислення та наполегливого досягнення. Пан Федік впевнений, що від таких дій “виграють” не лише лучани, а й усі жителі Волині.

Голова фракції наголосив, що втрата статусу обласного центру може трапитися дуже швидко та без повернення.

Latest Posts

.,.,.,.,.,.,.,. Copyright © Partial use of materials is allowed in the presence of a hyperlink to us.