П’ятниця, 29 Березня, 2024

Один з чотирьох українських виробників крохмалю збудує завод на Волині

На початку 2019 року відбулося обговорення питання щодо будівництва заводу з виготовлення картопляного крохмалю на Волині – пише lutsk-future з посиланням на agroreview.com.

Про те, що на Волині плануються роботи з виготовлення крохмалю йшлося у Волинських ЗМІ ще з кінця січня цього року. Причиною послугувало обговорення будівництва вищезгаданого заводу між сільськогосподарським обслуговуючим кооперативом «Волинська картопля» та Віктором Лазаром,  власником чернігівського заводу «ВИМАЛ».

Повідомлення про переговори надійшло від голови «Волинської картоплі» Анатолія Аршуліка – інформує департамент агропромислового розвитку Волинської обласної державної адміністрації.

Як повідомив пан Анатолій, на даний час тривають пошуки земельної ділянки, на якій має розташуватися завод. Окрім того, задля створення відповідної сировинної промислової зони, розпочали активні процеси з розмноження сортів картоплі з високим вмістом крохмалю, які триватимуть кілька років.

На даний момент, окрім чернігівського ПБП «ВИМАЛ», виготовленням картопляного крохмалю в Україні займаються ще дві організації – ПП «Левона» та ТОВ «Агрінтех», які теж розташовані в Чернігівській області. Четвертий український виробник крохмалю, що знаходиться у Київській області, – ТОВ «Крохмалепродукти України».

Нагадаємо, що один з найбільших та сучасних виробників картопляного крохмалю в Україні, завод «ВИМАЛ», працює на теренах держави більше 25 років. Перші продуктивні можливості заводу з початку його створення – 5 тонн крохмалю на добу, нині ж – близько 20 тонн. Гордістю заводу є те, що його продукція використовується не лише в харчовій, а й в фармацевтичній промисловості. Станом на сьогоднішній день, налагоджена співпраця заводу з підприємствами більше 25 країн світу.

Latest Posts

.,.,.,.,. Copyright © Partial use of materials is allowed in the presence of a hyperlink to us.