Субота, 27 Липня, 2024

З Волині – будь-куди: в Україні запрацювала інтерактивна карта автобусних маршрутів

Вчора, 9 квітня, відбулася презентація першої в Україні інтерактивної мапи автобусних маршрутів. Її провів міністр інфраструктури України Володимир Омелян – зазначили у прес-службі відомтсва. Далі про це розповість  lutsk-future з посиланням на Міністерство інфраструктури України та ІА “Конкурент”

Під час презентації Володимир Омелян зазначив, що новий сервіс враховуватиме інтереси користувачів громадського транспорту, а також вплине на прозорість роботи більшості перевізників. Міністр інфраструктури України додав, що саме задля комфорту пасажирів будуються нові дороги та впроваджуються інтерактивні інструменти. Відтепер, кожен українець буде проінформований щодо того, хто та за якими маршрутами працює у кожному з міст чи сіл, тож подорожі можна буде детально планувати. 

Завдяки інтерактивній мапі пасажири зможуть дізнаватися інформацію про розклад руху транспорту та його проміжні зупинки, а також планувати свої маршрути та перевірити перевізника на те, чи є у нього ліцензія. Завдяки мережі автобусних маршрутів можна довідатися про міжобласні та міжнародні маршрути, сумарна кількість яких близиться до чотирьох тисяч. Такий інструмент принесе значну користь не тільки для пасажирів, а й для бізнесу та держави.

Так, влада отримала можливість цілісно оглянути мережу автобусних сполучень та проаналізувати локалізації, де ця мережа є в дефіциті, а де, навпаки, через профіцит виникла конкуренція. Крім того, перевізники за допомогою електронного Кабінету перевізника можуть отримати ліцензію. 

Інтерактивний проект також сприятиме плануванню підприємницької діяльності та відкриватиме нові можливості для росту, адже протягом останнього року кількість бажаючих подорожувати за кордон суттєво збільшилася. 

Для того, щоб скористатися інтерактивною мапою, необхідно обрати актуальну: з міжобласними чи міжнародними маршрутами. Крапки на мапі – це населені пункти, лінії – маршрути. Для того, щоб знайти необхідний населений пункт можна обрати його на карті, або ж скористатися пошуком. Після вибору пункту, на мапі підсвітяться усі маршрути, які з нього виходять, а також з’явиться список із проміжними зупинками. 

Також карта покаже різноманітні деталі: від рівня комфортності та віку автобусів до частоти поїздок. Кнопка “Розклад” покаже час і місце проміжних зупинок. Карта міжнародних маршрутів допоможе обрати бажаний пункт перетину кордону. 

Latest Posts

.,.,.,.,.,.,.,. Copyright © Partial use of materials is allowed in the presence of a hyperlink to us.