П’ятниця, 26 Квітня, 2024

У Шацьку встановили новий розмір туристичного збору

Цього року всі жителі Шацького ОТГ, що приймають туристів і власники туристичних баз повинні будуть платити новий туристичний збір. Про це повідомляє Район.Шацьк. Інші новини на сайті lutsk-future.

Тому, під час сесії Шацької ОТГ депутати розглянули відповідне рішення і затвердили зміни в рішення селищної ради про встановлення туристичного збору. Зокрема, головна спеціалістка-інспектор праці селищної ради Оксана Тимошук розповіла, що відповідно до законодавства, змінилися ставки туристичного збору, який тепер становить 0,1% від розміру мінімальної заробітної плати (на сьогодні це 4 грн. 17 копійок за людину за добу проживання).

Так, відомо, що в разі, якщо в середньому за 60 днів сезону для суб’єктів господарювання, які мають 20 ліжкомісць, мінімальна вартість житла 100 грн. на добу, то дохід складе 120 тис. Отже, вже з цієї суми потрібно заплатити в бюджет 5 тис.грн. туристичного збору. До слова, розповідають, що такий податок уже закладений у вартість проживання.

Однак, за таких умов, за словами Оксани Тимошук, виникають не дуже приємні ситуації, наприклад, коли хтось за житло бере вдвічі більше, але платить таку ж суму, як і всі інші.

Відомо, що в минулому році в бюджет громади 15 фізичних осіб оплатили 17500 гривень, юридичні особи (34 бази відпочинку в ур. Гряда і озері Пісочне) – 67 000 гривень, а 15 суб’єктів господарювання взагалі не оплатили туристичного збору.

Зате, депутат Шацького ОТГ Василь Печук запропонував комісії, перед початком літнього сезону відпочинку дає дозвіл на відкриття, ставити умову сплати боргів з туристичного збору і всіх податків.

До слова, раніше ми розповідали про те, яким буде Світязь цього року.

Latest Posts

.,.,.,.,.,.,.,. Copyright © Partial use of materials is allowed in the presence of a hyperlink to us.