Четвер, 25 Квітня, 2024

Оновлений Світязь: чого чекати туристам

Цьогоріч планують значною мірою покращити умови відпочинку для туристів на озері Світязь, Волинської області. Про це пише «Перший» з посиланням на Район.Шацьк та газету «Новий Погляд+». Далі розповість lutsk-future.

Відтак, директорка Шацького Національного прородного парку Марія Христецька розповіла, що вже невдовзі на центральному пляжі озера Світязь створять газони, висадять уздовж дорізок декоративні кущі  і дерева, а також облаштують рятувальні пости.

Зокрема, планують висадити газони по всій території центрального пляжу,а також алеї: вздовж доріжок будуть декоративні кущі та саджанці дерев.

Щодо безпеки відпочиваючих, то планують облаштувати не лише рятувальні пости, але й закупити буйки, встановити відповідні інформаційні стенди, нові альтанки тощо.

Окрім того, працівники парку обіцяють продовжити розчищати і облаштовувати територію біля озера Світязь та інших водойм. Також, розпочнеться реконструкція екологічних стежок парку, а саме: заміна альтанок, містків, оглядових вишок.

Марія Христецька також додала, що на усіх рекреаційних пунктах планують облаштувати санвузли зі змивною системою. А ще, цьогоріч планують суттєво взятись за благоустрій острова на озері Світязь.

Директорка розповіла, що проблема не належного вигляду центрального пляжу була через те, що це територія нацпарку, і вони не мали права ні надавати землю в оренду, ні вилучати окремі ділянки.

Окрім того, з її слів, парк не має коштів, необхідних для проведення робіт з облаштування території для відпочинку, і водночас нічого не може запропонувати бізнесменам, які можуть навести лад на пляжі.Також, Марія Христецька додала, що єдиним правильним рішенням було поділити пляж на окремі ділянки, кожну з яких закріпити за підприємцями. Вони відповідають за порядок на своїй території – прибирають, косять траву. У третій лінії від озера підприємці мають право встановлювати торгові точки, щоб повернути собі витрачені на облаштування пляжу кошти.

«Результат здивував уже минулого літа – рівна територія пляжу, нові альтанки, кабінки для переодягання, дерев’яні доріжки. Туристи позитивно оцінили такі зміни» – підсумувала директорка Шацького Національного прородного парку Марія Христецька.

Latest Posts

.,.,.,.,.,.,.,. Copyright © Partial use of materials is allowed in the presence of a hyperlink to us.