Четвер, 25 Квітня, 2024

У Луцьку відкрили сучасний реабілітаційний центр

На базі Волинської обласної лікарні відкрили найсучасніший у Західній Україні реабілітаційний центр. Там обслуговуватимуться пацієнти, які перенесли складні операції. Зокрема, розповідають, що реабілітацію тут проходитимуть АТОвці після хірургічних втручань, ветерани війни та волиняни, які потребуватимуть цього. Про це розповідає lutsk-future, з посиланням на ІА “Волинські новини“. 

Реабілітаційний центр розрахований на 20 ліжко-місць, втім, прийматимуть тут від 50 до 150 хворих. Центр розташований поблизу Луцька, у селі Боголюби. Відомо, що на урочистому відкритті були присутні голова Волинської обласної ради Ігор Палиця, митрополит Луцький і Волинський Михаїл та голова правління Фонду “Тільки Разом” Олександр Товстенюк. 

За словами виконувача обов’язків директора Волинської обласної лікарні Івана Сидора, реабілітація – невід’ємна та надто важлива частина лікування, пояснюючи це таким прикладом: пацієнт пролежав на операційному столі 7 годин, а вже за 10 днів його потрібно виписувати, однак ані працювати повноцінно, ані почувати себе відмінно він ще не здатен. Тому, така професійна реабілітація необхідна. 

Щодо фінансування, то воно й стало головною перепоною на шляху до втілення ідеї центру, яка, до слова, мала місце вже давно. Однак, після того, як Ігор Палиця помітив успіхи закладу, він також вирішив долучитись та виділив з обласного бюджету кошти на облаштування центру. Загальна вартість проекту – 10 мільйонів гривень, з них: 3,5 мільйони вилучені з бюджету, 6 мільйонів від меценатів, бізнесменів, спонсорів, а залишок – коштом обласної лікарні. 

Зокрема, Іван Сидор подякував Ігорю Палиці за фінансову допомогу. 

Сам же Ігор Палиця розповів, що приємно вражений обсягом роботи, який вдалось виконати за 9 місяців. Він зауважив, що рівень медицини в області підвищується і бажає, аби на Волині була найкраща медицина. 

Сучасне обладнання дозволяє ставати на ноги навіть після важких травм хребта, опорно-рухового апарату, а також після протезування суглобів. Окрім того, в центрі реабілітують і після важких хірургічних втручань, інфарктів, інсультів, операцій на головному мозку тощо.

Зокрема, реабілітаційний центр займається профілактикою та лікуванням надзвичайно широкого спектра хвороб. Адже, тут і базова лікувальна фізкультура, і лазеротерапія, магнітотерапія і навіть нетрадиційний метод лікування, такими як голкорефлексотерапія, герудотерапія та су-джок терапія. В центрі практикують і бджолотерапію, яка, зі слів Івана Сидора, демонструє чудові результати.

Також тут знаходиться водолікувальний комплекс та навіть спеціальне відділення для психологічного розвантаження. 

Latest Posts

.,.,.,.,.,.,.,. Copyright © Partial use of materials is allowed in the presence of a hyperlink to us.