Вівторок, 16 Квітня, 2024

На Волині активно відкривають інклюзивні центри: скільки ще планують

На Волині за минулий рік відкрили 19 інклюзивно-ресурсних центрів. Цьогоріч планується відкриттся ще 6 таких закладів. Наприкінці лютого 2018 року наша область приєдналась до національного проекту “Інклюзивна освіта – рівень свідомості нації”. Отож, менш ніж за рік вдалось відкрити 19 таких центрів. Про це повідомляє lutsk-future, за інформацією відділу інформаційної політики ОДА. 

Слід зауважити, що зараз у центрах для особливих діток навчається 1040 дітей, а працює понад 90 фахівців. Повідомляють, що надзвичайно важливим є те, що нові інклюзивні центри запрацювали в ОТГ та районах. Тобто вони розташовані там, де люди цього потребують. Розповідають, що доєднатись до навчання можуть діти з особливими потребами від 2 до 18 років. 

Голова Волинської ОДА Олександр Савченко зауважує, що всім дітям потрібно навчатися в рівних умовах, в однакових школах та сидіти за однією партою. Тому, з його слів, найголовніше спільне завдання – зробити інклюзивну освіту в Україні ближчою до дітей. Адже, Олександр Савченко вважає, що нація, яка не любить та не турбується про своїх дітей, немає майбутнього.

Посадовець повідомив, що для оснащення кабінетів ІРЦ використали кошти освітньої субвенції та місцевих бюджетів, а саме: придбали мультимедійне і комп’ютерне, спеціальне та реабілітаційне обладнання, меблі для кабінетів фахівців, дидактичний матеріал, спортивний та медичний інвентар, килимки, комплекти ігор тощо.

Також, в центрах облаштували спеціальні кабінети логопедів, сурдопедагогів, тифлопедагогів, практичних психологів, ресурсні кімнати, зали для занять із лікувальної фізкультури, приймальні та кабінети директорів. Загалом, усіх тих фахівців, без яких якісне навчання особливих діток – не можливе. 

Щодо коштів, то розмір субвенції з державного бюджету у 2018  році становив 11 млн 216 тис. грн.

Власне, розповідають, що у період 2019-2020 років планують відкриття ще шести інклюзивно-ресурсних центрів. 

Latest Posts

.,.,.,.,. Copyright © Partial use of materials is allowed in the presence of a hyperlink to us.