Субота, 20 Квітня, 2024

На Волині відкриють ще 13 ЦНАПів

Цього року у Волинські області планують відкрити ще 13 ЦНАПів. Про це стало відомо завдяки інформації з офіційної сторінки у соціальній мережі Facebook голови Волинської ОДА Олександра Савченка. Більше новин на сайті lutsk-future.

Відкриття планують завдяки програмі «U-LEAD з Європою». Розповідають, що це одна з найбільших програм міжнародної технічної допомоги для України з підтримки децентралізації. А Волинь – одна з областей північно-західної частини України, що стала учасником проекту Європейського Союзу «Центр надання адміністративних послуг як інноваційний інструмент взаємодії влади та громади».

Завдяки децентралізації, об’єднані територіальні громади мають багато повноважень, ресурсів та високий рівень відповідальності. Отож, цілком зрозуміло, що Центри надання адміністративних послуг надзвичайно потрібні у таких місцинах. Адже, це  єдине місце, де можна отримати найнеобхідніші адміністративні послуги швидко та у комфортних умовах.

Розповідають, що на сьогоднішній день на Волині є 27 ЦНАПів, 6 з них розташовані у об’єднаних територіальних громадах. Також, слід зауважити, що перелік послуг, які надають у центрах, постійно розширюється. 

Втім, цьогоріч планують відкрити ще 13 Центрів надання адміністративних послуг.

Натомість, Олександр Савченко зауважив, що мешканці об’єднаних громад очікують від місцевої влади зручних та якісних адміністративних послуг. Саме тому, з його слів, важливо, щоб кожна об’єднана громада якнайшвидше вирішила, у який спосіб швидко та доступно надавати ці послуги мешканцям.

До слова, раніше ми розповідали, що на Волині активно відкривають інклюзивно-ресурсні центри.

Latest Posts

.,.,.,.,.,.,.,. Copyright © Partial use of materials is allowed in the presence of a hyperlink to us.