Четвер, 25 Квітня, 2024

На Волині підняли тарифи на проїзд

28 січня 2019 року відбулися громадські слухання з проблематики тарифікації перевезення пасажирів. До обговорення важливого питання були запрошені усі бажаючі – пише lutsk-future з посиланням на офіційний сайт міста Володимир-Волинський та АТМ ВОЛОДИМИР.

Нагадаємо, з 2 січня 2019 року  тариф на перевезення одного пасажира на міських автобусних маршрутах в режимі маршрутного таксі вже було підвищено у місті Нововолинськ. У Володимирі-Волинському планувалося встановити наступні тарифи:

– 3 грн – для дітей віком від 6 до 14 років;

– 5 грн – в межах міста;

– 6 грн – до села Зимне;

– 7 грн – до сіл Горичів, Шистів та Фалемичі.

Перевізники зазначають, що вони останні по області піднімають тарифи. Зростання ж аргументували підвищенням тарифів на паливо, ріст мінімальної заробітної плати та зміною цін на утримання самого транспорту: трубільні шини, акумулятори, запасні частини, а також страховий поліс і технічний огляд.

Під час громадського слухання, заступник міського голови Лариса Кулікова розповіла, що ще від 31 жовтня 2018 року перевізники почали звертатися з питанням економічної  необґрунтованості існуючих цін. Питання було вивчене управлінням економічного розвитку та інвестиції і кілька разів повернене для уточнення.

Жителі міста висловили обурення щодо підняття тарифів, враховуючи порівняння кілометражу у Луцьку та Володимирі, відсутність оновлення автопарку та інше.

Наступного дня, 29 січня 2019 року, було проведене позачергове засідання виконавчого комітету. На порядок денний було винесене єдине питання – підвищення тарифів на перевезення пасажирів.

Зрештою, рішення про встановлення тарифів на перевезення пасажирів на міських маршрутах загального користування в режимі маршрутного таксі було підтримано членами виконкому.

Вже сьогодні, 4 лютого 2019 року, нові тарифи вступили в силу.

Latest Posts

.,.,.,.,.,.,.,. Copyright © Partial use of materials is allowed in the presence of a hyperlink to us.