П’ятниця, 26 Квітня, 2024

У Центральному парку Луцька хочуть облаштувати велосипедний стадіон

У Луцьку, на території Центрального парку культури та відопочинку імені Лесі України, хочуть облаштувати велосипедний стадіон, де будуть проводити змагання європейського рівня. Про це повідомляє lutsk-future, з посиланням на ВолиньPost.

Про такі плани говорили у вівторок, 19 лютого, під час засідання комісії міськради з питань генерального планування, будівництва, архітектури та благоустрою, житлово-комунального господарства, екології, транспорту та енергозбереження.

Відтак, начальних управління архітектури та містобудування  Веніамін Туз, повідомив, що у 2015 році розробили детальний план території за зоопарком. Раніше там передбачали легкоатлетичний стадіон, проте нині Федерація велосипедного спорту просить внести зміни у проект і облаштувати велосипедний.

Він також зауважив, що попередній проект був доволі непоганий, але він зупинився через відсутность співфінансування. Зараз же, хочуть зробити стадіон для велосипедів «bmx». З його слів, там хочуть проводити змагання європейського рівня.

Розташувати велосипедний стадіон хочуть за зоопарком.

Втім, голова комісії Андрій Козюра відзначив, що для лучан буде кращим зробити легкоатлетичний стадіон, адже багато хто займається бігом.

Він додав, що, поблизу розташовані два навчальні заклади, які могли б його використовувати. Він запропонував поки не вносити це питання на розгляд ради і обговорити його з громадськістю. Тож у підсумку його зняли з розгляду на доопрацювання.

Довідка:Центральний парк культури і відпочинку імені Лесі Українки розташований біля Стиру на вулиці Глушець — між старим і новим центром Луцька. Це традиційне місце відпочинку і дозвілля багатьох лучан і гостей міста.

Рік заснування парку — 1964.

Latest Posts

.,.,.,.,.,.,.,. Copyright © Partial use of materials is allowed in the presence of a hyperlink to us.