Четвер, 18 Квітня, 2024

Що чекає на будинки, які не мають управителів?

Сьогодні відбулося засідання комісії Луцької міської ради з питань генерального планування, будівництва, архітектури та благоустрою, ЖКГ екології, транспорту та енергозбереження. Про усі деталі розповість lutsk-future, посилаючись на ІА “Волинські новини”.

У понеділок, 18 листопада, під час засідання розглядали питання щодо створення ОСББ у тих будинках, де їх досі немає. Відтак, стало відомо, що до кінця листопада можуть провести конкурс на посаду управителів 900 житлових будинків.

Про це повідомила Надія Коленда, директор департаменту житлово-комунального господарства та розповіла, що визначені конкурсом управителі матимуть додаткові повноваження, зокрема:

  • проведення капітального ремонту;
  • укладання договорів на надання послуг, тощо.

Відповідна інформація у вигляді довідки має бути розповсюджена всюди, де досі користуються послугами ЖКП.

Житлово-комунальні підприємства не можуть надавати свої послуги за цінами минулого року, тому, Наталія Коленда запропонувала лише два варіанти виходу з ситуації:

  1. Проведення конкурсу на посаду управителів;
  2. Проведення зборів та створення ОСББ самостійно.

До сьогодні не надійшло жодного звернення до Луцької міської ради щодо проведення конкурсу хоча б для одного з будинків. У зв’язку з цим, голова ЖКГ підготувала спеціальний проєкт та звернулася до депутатів з проханням допомогти розв’язати цю проблему.

Інформація про кожен будинок буде опублікована та у вільному доступі. Також, сформують 2-3 лоти на кожне житлово-комунальне підприємство. Ціни, звичайно ж, будуть відрізнятися з урахуванням технічних характеристик кожного будинку. У випадку самостійного створення ОСББ під час проведення конкурсу — цей будинок видалятимуть з бази.

Депутати та члени комісії рекомендують провести даний конкурс до кінця року та визначити управителів.

Latest Posts

.,.,.,.,. Copyright © Partial use of materials is allowed in the presence of a hyperlink to us.