Середа, 24 Квітня, 2024

Ремонт фонтану у центрі Луцька обійдеться у 14 мільйонів

Як зазначає lutsk-future, з посиланням на ІА Конкурент, у наступному році з бюджету розвитку Луцька планують виділити 14 мільйонів задля того, аби відремонтувати фонтан на Театральному майдані міста.

Про це йдеться у проекті рішення про бюджет міста. До слова, його затверджуватимуть вже завтра, 21 грудня. А сьогодні, це питання розглядала профільна комісія з питань бюджету та фінансів.

Варто зазначити, що фонтан у центрі міста знаходиться у занедбаному стані вже доволі тривалий період часу. Григорій Пустовіт, який нині є виконуючим обов’язків міського голови, зазначив, що це питання назріло не вчора, і навіть не 10 років тому, а ще з часів уже покійного міського голови Антона Кривицького.

Також, Григорій Пустовіт зазначив, що питання ремонту фонтану на Театральному майдані виникає щорічно. Але, з різних причин, цього зробити не вдавалось. 

«Театральний майдан – це центральна частина міста, де збираються лучани на урочисті та не дуже події» – додав Григорій Олександрович.

Розповів, що очікує заперечень, щодо того, що є доцільніші об’єкти, які теж очікують ремонту та реставрації, але цей «довгобуд» здійснює моральний тиск на усіх: і містян, і туристів. Тому його потрібно скоріше довести до належного стану.

Зокрема, депутат Павло Данильчук зауважив, що покійний міський голова Микола Романюк говорив, що ремонт буде відбуватись за спонсорські кошти.

Але, як повідомив Григорій Пустовіт, що якби спонсори були, то частину з робіт вже б провели.
А також зазначив, що якщо є бажаючі проспонсорувати об’єкт, то він закликає до співпраці.

До слова, зараз на місці фонтану на Театральному майдані встановили святкову, новорічну інсталяцію. Арт-об’єкт презентували під час засвічення головної ялинки міста, 19 грудня.

Також, стало відомо, що фонтан планують зробити “співочим”. Скоріше за все, його зрівняють з землею, та підключать звукову та світлову ілюмінацію. Можливо, він буде подібний до фонтанів на вул. Лесі Українки. Усі плани реконструкції ще розглядаються. 

Latest Posts

.,.,.,.,.,.,.,. Copyright © Partial use of materials is allowed in the presence of a hyperlink to us.