Четвер, 25 Квітня, 2024

Історичну спадщину Луцька та Любліна рятуватимуть за кошти ЄС

За кошти європейської програми будуть реставровані такі історичні пам’ятки: вежа Чарторийських та монастир єзуїтів, що знаходяться у місті Луцьк, а також готична вежа у Любліні. Далі про це розповість lutsk-future за інформацією Інформаційного агентства «Волинські Новини».

28 лютого в рамках реалізації проекту «Нове життя старого міста: ревіталізація пам’яток  іторико-культурної спадщини Луцька та Любліна» у Луцьку відбулася міжнародна наукова конференція «Досвід ревіталізації і промоції історико-культурної спадщини».

Вищезгаданий проект реалізується в межах Програми транскордонного співробітництва Польща-Білорусь-Україна 2014-2020. Проектом передбачені заходи, основною метою яких є збереження архітектурних об’єктів та покращення привабливості історико-культурних пам’яток Луцька та Любліна для туристів. В рамках проекту відбудеться ревіталізація та реновація луцьких вежі Чарторийських та монастиря єзуїтів разом із підвалами, люблінської готичної вежі, а також облаштування експозицій музеїв та благоустрою територій.

Виконавчий комітет Луцької міської ради разом із Адміністрацією міста Любліна співпрацюватиме протягом двох років. Луцьк на ревіталізаційні заходи отримає 1,034 мільйона євро, загальний ж бюджет проекту складає 1,66 мільйона євро.

Виконувач повноважень Луцького міського голови Григорій Пустовіт зазначив, що конференція була зібрана задля обговорення питань, які стосуються збереження спільної польсько-української історії.  Також чоловік зазначив, що те, що Луцьк на цьому шляху разом із місто-партнером Любліном, є значною приємністю.

Директор управління неінвестиційних проектів Адміністрації міста Любліна Кшиштоф Лонтка додав, що проект реалізується в період 450-річчя підписання Люблінської унії та 15-річчя з того моменту як Польща вступила до Європейського Союзу.

Latest Posts

.,.,.,.,.,.,.,. Copyright © Partial use of materials is allowed in the presence of a hyperlink to us.