Четвер, 25 Квітня, 2024

Розігрується політ на станцію зі штучною гравітацією

Ще на початку ХХ століття Костянтином Ціолковським був запропонований спосіб усунення невагомості на орбітальній станції. Представники ж фонду Gateway заявили, що мають ідею про побудову станції з імітацією гравітації. Активісти готові розіграти політ на станцію в лотерею, а на виручені кошти побудувати лабораторію для досліджень і готель на орбіті – пише lutsk-future за інформацією ХАЙТЕК та Znaj.ua.

Реалізувати ідею щодо створення космічної станції на основі конструкції зі ступицями, яка нагадуватиме велосипедне колесо, вирішили інженери з Gateway foundation. Завдяки конструкції буде створена штучна гравітація, що в свою чергу дозволить людям і роботам ходити по поверхні, а не плавати в повітрі, як на МКС.

По колу планується розміщення капсул, які продаватимуться державним і приватним аерокосмічним компаніям для досліджень. Деякі капсули зможуть купувати найбагатші жителі Землі в якості житла, інші ж використовуватимуть як готелі для космічних туристів. Зі стикувального відсіку, що знаходитиметься в центрі станції, людей і вантажі доставлятимуть на ліфтах у капсули.

На сайті Gateway розмістили невеликий опис двох схожих проектів: Low Gravitational Area (LGA), що перекладається як «Зона низької гравітації», та Mars Gravitational Area (MGA), себто «Зона марсіанської гравітації». Проте, побудова таких конструкцій вимагає значного фінансування.

Бізнес-стратегія, придумана представниками організації щодо реалізації проектів виявилась геніально-прибутковою. Головна ідея – продаж лотерейних квитків, головним призом в яких стане політ в орбітальний готель. Протягом 2018 року лотерейні розіграші по всьому світу вже принесли приголомшливих дохід.

Як повідомляє ХАЙТЕК, в минулому році прибуток з лотерей в США склав 70 мільярдів доларів, а по всьому світу – понад 300 мільярдів доларів, що вдвічі більше суми, яка була витрачена Урядом на будівництво МКС.

Latest Posts

.,.,.,.,.,.,.,. Copyright © Partial use of materials is allowed in the presence of a hyperlink to us.