Субота, 20 Квітня, 2024

Лучани збирають підписи на заміну маршрутних таксі та встановлення графіку

Вчора, 30 січня, на сайті Єдиної системи місцевих петицій почали збирати підписи на заміну маршрутних таксі у місті Луцьку – про це повідомляє lutsk-future за інформацією з вищезгаданого сайту.

Автор петиції, Потоцький Юрій, пропонує пустити по місту більші автобуси, замість наявних маршруток, а також встановити графік руху транспорту. На думку автора, це повинно «зменшити навантаження на дорогах, ліквідувати «перегони» маршруток», а також «дасть змогу порахувати рентабельність кожного маршруту».

Якщо петиція буде розглянута і міська рада прийме відповідне рішення, це зможе вирішити гостре питання, яке хвилює безліч лучан, про «доцільність чи недоцільність» підняття тарифу. Нагадаємо, що у жовтні 2018 року лучани вже підписували петицію проти підвищення вартості проїзду до 7 гривень, яка зібрала 585 підписів з 300 необхідних.

Збір підписів на заміну маршруток автобусами триватиме ще 13 днів, тож жителі Луцька мають час долучитися до пропозиції Юрія Потоцького і зробити свій внесок у транспортну систему міста.

За півтори доби вже підписали петицію 64 особи з 300 необхідних для розгляду міською радою.

Довідка: Єдину систему місцевих петицій створено в рамках програми «Електронне урядування задля підзвітності влади та участі громади» (EGAP), що фінансується Швейцарською Конфедерацією та виконується Фондом Східна Європа, Фондом InnovaBridge у партнерстві з Державним агентством з питань електронного врядування.

Система була створена задля допомоги органам місцевого самоврядування у забезпеченні високого рівня якості обслуговування громадян щодо подання електронних петицій. Цільові регіони програми: Вінницька, Волинська, Дніпропетровська та Одеська області. Приєднання міста до системи є безкоштовним. Для підписання наявної чи створення власної петиції необхідна реєстрація на сайті.

Latest Posts

.,.,.,.,.,.,.,. Copyright © Partial use of materials is allowed in the presence of a hyperlink to us.