Вівторок, 19 Березня, 2024

У селі на Волині облаштували сучасний тренажерний зал

У селі Холопичі Локачинського району Волині облаштували сучасний тренажерний зал у приміщенні сільського будинку культури. Про це розповідає lutsk-future, з посиланням на “Волинь24“. 

Урочисте відкриття відбулось у п’ятницю, 12 квітня. На захід завітав й голова Волинського «УКРОПу», радник голови Волинської обласної ради В’ячеслав Рубльов.

Колишній сільський голова Василь Гутий розповів, що це приміщення пустувало, й не використовувалося належним чином, тому й вирішили облаштувати тут тренажерний зал. Власне, сам задум втілювався близько двох років. 

Василь Гутий додає, що минулого року за кошти обласного бюджету у приміщенні замінили усі вікна, а цього року облаштували й сам спортзал, бо взяли участь у конкурсі проектів від обласної ради. На це, зазначає, було виділено з обласного бюджету близько 100 тисяч гривень, ще 25 тисяч – з бюджету сільської ради.

Відтак, зараз закинутий сільський клуб став сучасним тренажерним залом, де є десяток тренажерів, великі дзеркала та танцювальні поручні. Василь Гутий впевнений, що це приміщення користуватиметься популярністю й серед жителів інших сіл. Однак, зауважує, що ще слід придбати музичний центр або телевізор. 

Втім, нині староста Василь Гутий підкреслює, що найголовніше чого не вистачає у спортзалі – це тепла та додає:

“Тут є каналізація, тож можна зробити туалет, обладнати душ для спортсменів. Для роздягалок теж приміщення є – його відремонтую сам, – планує староста. – А на першому поверсі можна навіть ринг зробити – є один спортсмен, боксер, він, можливо, погодиться тренувати дітей”.

Також. слід зауважити, що у приміщенні клубу є діюча бібліотека, яка, до слова, є доволі відвідуваною. Втім, її завідувачка Любов Годлевська розповідає, що книги “позичають” навіть у сусідніх Локачах, адже, є великий вибір цікавих та нових книжок, які бібліотека самостійно отримати не може.

Втім, депутат В’ячеслав Рубльов пообіцяв, що допоможе бібліотеці, та сприятиме подальшому розвитку ОТГ. Адже, зауважує, що обласна рада підтримує та продовжуватиме підтримувати ідеї та проекти, які подають сільські, міські, районні ради на конкурс. Адже коли в селах функціонують бібліотеки, створюють спортзали, ініціюють проекти – це знак того, що громада стала успішною та розвиватиметься далі. 

Latest Posts

.,.,.,.,. Copyright © Partial use of materials is allowed in the presence of a hyperlink to us.