Субота, 27 Квітня, 2024

Лучанин просить врегулювати роботу світлофорів на Соборності

Нещодавно, на сайті Єдиної системи місцевих петицій була зареєстрована петиція про врегулювання світлофорів на проспекті Соборності у Луцьку, про це повідомляє lutsk-future.

Як стало відомо, у четвер 22 серпня Андрій Лучик зареєстрував петицію під назвою “Зелена хвиля” на Соборності (правильна робота світлофорів). У ній йдеться про те, що згідно зі схемою дорожнього руху, яка була розроблена поточного року Харківським національним автомобільно-дорожнім університетом, в окремому розділі про “зелену хвилю” детально розписано як правильно її облаштувати та де.

Суть петиції

За словами Андрія Лучика водії на проспекті Соборності проводять занадто багато часу простоюючи на червоному світлі світлофора, адже їх дуже багато в обидвох напрямках руху. Лишень від’їхавши від першого — одразу ж автомобіль зупиняється на другому світлофорі в очікуванні зеленого світла та продовження руху. Така ситуація відбувається фактично на кожному світлофорі. Через це, погіршується екологічний стан повітря, адже двигуни працюють “вхолосту”; лучани більше витрачають кошти на пальне, адже воно використовується дарма; місто недоотримує прибутку через те, що пасажири та водії витрачають занадто багато часу простоюючи на світлофорах.

Також, в цій ситуації зі світлофорами страждають пішоходи, особливо біля супермаркету “Салют” на Соборності. Лучани стоять в очікуванні зеленого світла, транспорту немає (всі автомобілі стоять на перехресті з вулицею Воїнів-Інтернаціоналістів), йти не можна, бо горить червоне світло. Далі, вмикається зелене для пішоходів, вони починають рух, а автомобілісти в черговий раз зупиняються на світлофорі.

Для того, щоб у Луцькій міській раді дана петиція була розглянута місцевими депутатами, необхідно зібрати триста підписів. Станом на сьогодні, 26 серпня, підписів є дев’яносто два.

Нагадаємо, минулого місяця, Вадим Слива зареєстрував петицію про заборону повороту ліворуч з проспекту Перемоги на вулицю 8-го березня. За словами автора, водії, які рухають зі сторони проспекту Соборності та ті, які виїжджають з проспекту Грушевського через вулицю Шухевича здійснюють поворот на вулицю 8-го березня чим створюють затори та небезпечні аварійні ситуації.

Ця петиція також повинна була набрати для розгляду місцевими депутатами триста підписів, проте необхідна кількість не була зібрана і, очевидно, не потрапила до Луцької ради.

Latest Posts

.,.,.,.,.,.,.,. Copyright © Partial use of materials is allowed in the presence of a hyperlink to us.