Понеділок, 29 Квітня, 2024

У Луцьку просять облаштувати в'їзд у замок Любарта для людей на візках

Сьогодні, 1 липня, в Єдиній системі місцевих петицій розпочали збір підписів на облаштування умов доступності замку Любарта для людей на візках. Авторку на відповідне звернення до профільного управління міськради, а також дирекції місцевого історико-культурного заповідника, надихнув активіст, спортсмен та ведучий рубрики “Інклюзія” Дмитро Щебетюк. Далі про це розповідає lutsk-future

Авторка петиції Світлана Зозуля звернулася до управління міської ради та до дирекції “Старого Луцька” з пропозицією створити відповідні умови доступності до замку Любарта людям з особливими потребами. У зверненні зазначається:

“Кожного разу, відвідуючи Замок, ми не замислюємося над тим, що не всі наші земляки та гості міста можуть туди без перешкод потрапити.”

Такий погляд на реалії життя, а також ідея створення відповідної петиції, виникла у авторки після “підкорення” древньої твердині громадським діячем на візку Дмитром Щебетюком. 

Нагадаємо, що в червні активіст із командою проекту Доступно.UA завітав до Луцька, де вони перевірили місцеву інфраструктуру на доступність для людей з інвалідністю. Результати перевірки виявилися втішними лише частково. За словами Дмитра, зоопарк виявився повністю облаштованим для людей з особливими потребами, РЦ “Промінь” – лише частково, в замок Любата маломобільним особам потрапити буде дуже важко. Активіст розповів, що в Європі практикують встановлення скляних ліфтів, які дозволяють з легкістю пересуватися на візках та водночас не порушують архітектуру міста. 

Для того, щоб влада розглянула петицію, потрібно протягом двох тижнів зібрати 300 підписів. Поки що її підписало лиш 7 людей.

Latest Posts

.,.,.,.,.,.,.,. Copyright © Partial use of materials is allowed in the presence of a hyperlink to us.