Субота, 27 Квітня, 2024

Дитяча церква у Луцьку: відеонагляд і няня

У Луцьку на вулиці Конякіна будуть будувати дитячий храм.

Ця ідея належить митрополиту Луцькому і Волинському Михаїлу. Як розповідає lutsk-future, у інтерв’ю «Тиждень» митрополит розповів, що такий проект допоможе подбати не просто про комфорт людей та дітей, але й про збереження сім’ї, про майбутнє нашої нації.

«У нашому суспільстві є велика проблема самотніх матерів або, наприклад, жінок, що страждають на післяродову депресію. Тож пропонуємо таку модель: мати може зайти до храму помолитися, причастити дитину. Свічниця при такому храмі є водночас і нянею, із нею жінка може залишити дитину й піти у своїх справах на кілька годин» – зазначає митрополит Михаїл.

А також, додає, що можливим буде й відеонагляд за дитиною. До прикладу, якщо матері потрібно буде відлучитись неподалік у кав’ярню, то вона зможе наглядати з екрану телефону за тим, як себе поводить та почуває її дитина.

Як вже зазначалось, буде присутньою свічниця – няня, яка буде пильнувати за усіма дітьми, які знаходитимуться у храмі.

Митрополит додав:

«Соціальне служіння- це наша справа. І не потрібно скидати усе на державу».

Також планують долучитись і до проблем ветеранів, аби вони могли відчути підтримку церкви.

Відомо, що дитяча церква буде зводитись за кошти небайдужих парафіян та благодійників.

Церкву планують збудувати невеликих розмірів, на ділянці площею 0, 42 га.

Раніше, саме на цьому місці планували побудувати дитячий садок, але у Луцькій міській раді затвердили план коригування території, і вирішили, що там повинен бути храм для дітей. Адже, як для дитячого садочка, забракло площі, та коштів на зведення навчального закладу у бюджеті міста немає.

Також, як раніше було відомо, що у храмі будуть пеленальні кімнати, багато місць для сидіння, велика зелена зона поблизу, та дитячий майданчик

Latest Posts

.,.,.,.,.,.,.,. Copyright © Partial use of materials is allowed in the presence of a hyperlink to us.