Вівторок, 19 Березня, 2024

Як у Луцьку школярів залучають до ІТ

Українські діти починають все раніше обирати справу, якою займатимуться все своє життя. Якщо стати будівельником або поліцейським у школі не вдастся, то ІТ-шником запросто. У Луцьку дітей змалку навчають комп’ютерним наукам та програмуванню. Майбутніх геніїв навчають в ігровій формі, тож знання засвоюються в рази краще, пише lutsk-future.com.ua. Далі розкажемо куди віддати школяра, щоб не прогавити талант до дизайну, а захоплення комп’ютерними іграми перетворити у їх створення для інших. 

Луцький ІТ-кластер залучає до професії школярів

1

У 2017 році у Луцьку було створено свій ІТ-кластер, що мав на меті вирішення існуючих проблем, популяризацію галузі та полегшення умов ведення бізнесу. З того часу компанії проводять чимало публічних заходів та знайомлять молодь з перспективами особистісного росту в сфері ІТ, в тому числі і зі школярами. 

Для дітлахів проводять спеціальні вебінари та доступною мовою розповідають про майбутню професію. Під час одного з таких заходів, для кращого розуміння та візуалізації, комп’ютерну компанію порівняли з футбольною командою, в якій кожен учасник є командним гравцем та робить якнайкраще свою справу, задля спільної мети. Неабияку роль в цьому процесі відіграє “капітан” компанії, який повинен якомога краще мотивувати своїх працівників та реагувати на кожну подію. Так само і в реальному житті, для реалізації необхідної задачі необхідно працювати єдино. 

ІТ-школи та курси у Луцьку, де навчають майбутніх геніїв програмування

2

Якщо раніше молодь думала про опанування професії вже після завершення школи, то зараз діти хочуть вміти щось особливе, а також заробляти на своїх уміннях змалку. На допомогу їм прийдуть численні спеціалізовані школи, які навчають майбутніх програмістів у зовсім юному віці. 

Комп’ютерна академія “ШАГ” у Луцьку набирає групи для навчання серед дітей від шести років. Цим займається мала комп’ютерна академія. Фактично, дитина може опановувати професію з садочку та молодшої школи.  Для цього використовують програми розвитку дітей, а також спеціальні комп’ютерні табори.

На базі академії “ШАГ” діє ліцензована загальноосвітня школа з поглибленим вивченням ІТ та іноземних мов “IT’s school”. Тут діє програма для учнів 5-9 та 10-11 класів. Головною перевагою цієї школи є індивідуальний підхід до кожного учня, який намагаються знайти високопрофесійні викладачі, які люблять своїх вихованців. Вивчення ІТ-технологій гармонійно інтегровано у навчальний процес. Для цього в аудиторіях представлено найкращі лабораторії, фото та відео-студії та, навіть, класи віртуальної реальності. Дітям тут буде набагато цікавіше, ніж у звичайній загальноосвітній школі. Тим паче, що дитина завершить навчальний заклад з непоганою базою для подальшого поглибленого навчання та роботи. 

Дітей з п’яти років навчають комп’ютерній грамотності у дитячому центрі “Територія розвитку”. У цьому закладі є гуртки лего конструювання та робототехніки, а також спідкубінгу. Також у Луцьку до ІТ дітей залучають у освітніх центрах”Uprise Centre” та Circle web academy”.

Latest Posts

.,.,.,.,. Copyright © Partial use of materials is allowed in the presence of a hyperlink to us.