П’ятниця, 26 Квітня, 2024

Ремонтуємо автомобіль: вибираємо надійні запчастини

Сучасні автомобілі стають все надійніше і якісніше. Але це не означає, що транспорт не потребує обслуговування і заміни зношених запчастин. При цьому необхідність покупки деталей може бути різна, починаючи звичайним обслуговуванням і закінчуючи відновленням авто після дорожньо-транспортної пригоди. Головне використовувати якісні деталі, відповідні марці та моделі транспортного засобу.

Визначаємося з місцем покупки

Сьогодні покупка автомобільних запчастин як оригінальних так аналогових можлива в декількох популярних місцях:

  • У дилерських центрах, що реалізують виключно високоякісну оригінальну продукцію рекомендовану виробниками колісного транспорту. Однак такі запасні частини найдорожчі на ринку.
  • На автомобільних ринках. Це місце зустрічі продавців і покупців, де можна торгуватися, особисто перевіряти товар та ділитися новинами. Однак часто трапляються неякісні запчастини та китайські підробки, використання яких негативно позначиться на роботі автомобіля.
  • У роздрібних магазинах. Це популярні серед українських автолюбителів торгові точки. Такий варіант підійде якщо на прикметі є перевірена фірма, яка заслуговує на довіру користувачів.
  • На спеціалізованих сайтах в інтернеті. Тут найбільший асортимент автомобільної продукції за привабливою вартістю. Власники колісного транспорту зможуть знайти усе починаючи елементами декору салону та закінчуючи запасними частинами для двигуна транспортного засобу.
  • На автомобільних розбираннях. Такі магазини пропонують оригінальні старі запчастини та дозволяють економити на утриманні та ремонті транспорту.

Перш ніж купувати запасні частини для ремонту автомобіля проконсультуйтеся з автомеханіком. Фахівець може порадити якісні деталі та де їх купити. Від правильності вибору вузлів та агрегатів залежить те, наскільки після ремонту довго пропрацює автомобіль. А для комфорту подивитися запчастини пропонує вот такой сайт – zapchasti.ria.com. Тут ви знайдете нову і стару оригінальну продукцію високої якості.

Різновиди автомобільних деталей

Проблема вибору оптимальних запасних частин для ремонту автомобілів турбує багатьох автолюбителів. У даній ситуації важливо розбиратися які запчастини представлені на ринку і чим вони відрізняються? Серед поширених вузлів і агрегатів доступних українським автомобілістам варто виділити:

  • Заводські деталі використовувані при складанні транспорту.
  • Аналогові запчастини, що виготовляються сторонніми компаніями.
  • Старі запчастини, які є оригінальними, але вживаними.

Також варто відзначити китайську продукцію, але це деталі сумнівної якості, використовуючи які автомобіліст ризикує власним здоров’ям і безпекою всіх учасників руху.

Особливості оригінальної продукції

Оригінальні запасні частини — це продукція, яка випускається безпосередньо автомобільним концерном який збирає машини. Вона проходить ряд складних тестів і зазнає жорсткого контролю на кожному етапі виробництва. Такі вироби мають максимальний термін служби та повністю відповідають конструктивним особливостям конкретного автомобіля. Однак їх вартість доступна далеко не всім власникам легкового транспорту особливо з солідним пробігом.

Деталі мають спеціальне заводське маркування у вигляді логотипу та оригінальний код, внесений в каталог. Це повністю виключає можливість підробити таку продукцію. Запчастини є обов’язковими для ремонту транспорту на гарантії. Їх висока вартість повністю виправдана якістю і надійністю.

Аналогові деталі

Неоригінальна автомобільна продукція — це якісні вироби за адекватною ціною. Зазвичай їх виробляють сторонні компанії, що використовують якісну сировину. Такі деталі не мають спеціального маркування, отже, їх легко копіювати. Їх використання виправдане якщо покупець на 100% впевнений в продавці. В іншому випадку можна купити неякісну підробку, яка зламається через кілька тисяч пробігу.

Максимальне поширення на українському ринку отримали неоригінальні деталі, які мають попит. Це дозволяє забезпечити споживчі потреби в додаткових запасних частинах для ремонту легкового транспорту.

Вигода використання старих деталей

Старі автомобільні запасні частини — це деталі, які демонтовані з транспорту, що потрапив в дорожньо-транспортну пригоду або не пройшов митне очищення. Природно, вони мають певний знос, але зазвичай він мінімальний тому їх можна використовувати в ремонті автомобілів. Це оригінальні запчастини. Головне не експериментувати з деталями, що відповідають за безпеку керування автомобілем. Такі запчастини краще встановлювати тільки новими. А в іншому старі автомобільні деталі — це економічна можливість утримання транспортного засобу.

Latest Posts

.,.,.,.,.,.,.,. Copyright © Partial use of materials is allowed in the presence of a hyperlink to us.