Четвер, 25 Квітня, 2024

У Луцьку запрацює "Антикорупційна карта ремонту міста"

У вівторок, 7 травня, у Луцьку презентували Антикорупційну карту ремонтів. Докладніше про це розповість lutsk-future, посилаючись на «Волинь Online».

Голова Антикорупційного штабу Юлія Гречка розповіла про те, що згідно з їхнім дослідженням на прикладі міста Київ, вдалося з’ясувати, що найбільша розтрата бюджетних коштів виконується під час проведення тендерів на ремонтні роботи.

Також, Юлія Гречка додала, що метою цього проекту — є залучення якомога більше людей до антикорупційного руху.

Уся інформація, щодо проведення ремонтних робіт береться на сайті Прозорро (електронна система закупівель) та публікується в зручному форматі для громадськості на Антикорупційній карті ремонтів.

Отже, карта ремонту — це інтернет-ресурс, створений для допомоги лучанам здійснювати контроль над бюджетними коштами, які виділяються місцевою владою на оновлення та вдосконалення інфраструктури міста.

Сергій Миткалик, керівник проекту «Антикорупційна карта ремонту» розповів, що завдяки легкому інтерфейсу, кожен користувач має можливість отримати всю інформацію, щодо використання бюджетних грошей, спрямованих на ремонт шкіл, лікарень, доріг, заміну водопровідних труб, утеплення будинків тощо. Для цього достатньо знайти на мапі сайту необхідний об’єкт, натиснути та отримати опис використаних коштів та обсяг проведених робіт. У разі виявлення відсутності ремонту достатньо залишити коментар із фотографіями, які будуть доказом. Далі, юристи антикорупційного руху надсилають відповідні заяви для перевірки неякісної роботи чи невиконання ремонту загалом. Якщо все ж факт порушення підтверджують — інформацію про це передають до правоохоронних органів.

Заступник директора департаменту ЖКГ Луцької міської ради Надія Коленда наголосила, що вдосконалення благоустрою міста та контроль над модернізацією та ремонтами Луцька можливий лише у разі об’єднання громади в одне ціле.

Latest Posts

.,.,.,.,.,.,.,. Copyright © Partial use of materials is allowed in the presence of a hyperlink to us.