Субота, 20 Квітня, 2024

Коли площа Луцька стане більшою: прогнози луцького політолога

Після того як у Волинській області буде обрано нове керівництво, відбудеться пришвидшення процесу збільшення теренів її адміністративного центру. Про це розповів Валентин Малиновський, професор СНУ імені Лесі Українки, регіональний консультант з юридичних питань на Волині – інформує “ВолиньUA”. Далі про це розповість lutsk-future.

Політолог зазначив, що після того, як з’явиться новий голова обласної державної адміністрації, відбудеться активізація процесу розгляду питання про розширення території Луцька. Крім того, на цей процес впливатиме також і зміни у керівництві районної державної адміністрації. Адже, за словами Валентина Малиновського, нині складаються такі обставини, коли керівництво області “сидить на чемоданах”, тож цим займатися ніколи. 

Поки що, від початку децентралізації, адміністративному центру Волинської області не вдалося приєднати до себе ні одного населеного пункту. На перемовини із селами, які знаходяться поруч, чинить негативний вплив відсутність міського голови. Навколишні села вже мають власні об’єднані територіальні громади. 

Нагадаємо, що не дивлячись на відсутність міського голови, у Луцьку нині відбувається активний процес змін в інфраструктурі міста. Так, днями відбувся розгляд важливих питань про перейменування кількох вулиць міста. Наприклад, вулицю Гаврилюка (яка названа в честь ідеолога Комуністичної партії Західної України) планують перейменувати у Перечистенську або Святогірську. Крім того, на цій вулиці планується встановлення оглядового майданчика з видом на Луцький замок Любарта

Також на проспекті Волі в місці колишнього розарію, що розташований у центрі Луцька, ведуться роботи з облаштування трояндового скверу. За словами заступника начальника департаменту ЖКГ Луцької міської ради Миколи Осіюка, ці роботи повинні завершитися орієнтовно до Дня Незалежності України, тобто до 24 серпня цього року. 

 

Latest Posts

.,.,.,.,.,.,.,. Copyright © Partial use of materials is allowed in the presence of a hyperlink to us.