Четвер, 18 Квітня, 2024

У центрі Луцька хочуть облаштувати оглядовий майданчик з видом на замок Любарта

Сьогодні, 21 травня 2019 року, під час засідання комісії з питань впорядкування назв вулиць міста, було розглянуто питання встановлення та облаштування оглядового майданчика з видом на замок Любарта в центрі Луцька – інформує Перше інформаційне агентство “Волинські новини”. Далі про це розповість lutsk-future.

Сьогодні комісією з питань впорядкування назв вулиць міста було розглянуто звернення Волинської організації національної спілки художників України. Автори звернення виступили за перейменування та реконструкцію вулиці Гаврилюка, яка є паралельною центральній вулиці Лесі Українки. 

За словами авторів звернення, яке розглядалося, раніше ця вулиця вела до монастиря Успіння Пречистої Богородиці й називалася Пречистенською. Тож тепер їй пропонують повернути стару назву. Крім того, на засіданні йшлося й про подальшу реконструкцію вулиці та встановлення на ній оглядового майданчика, де будуть розташовані стенди з історичною інформацією та картинками. 

Член комісії Петро Троневич також вніс пропозицію щодо перейменування вулиці на Святогірську, адже раніше місцевість, де нині розташувалася вулиця, називали Святою горою. 

Крім перейменування, піднімали й питання встановлення на вулиці оглядового майданчика, з якого відкриватиметься вид на замок Любарта. Також там хочуть встановити скульптуру під назвою “Вартовий”, яка була створена майже двадцять років тому – на скульптурному пленері, який відбувся у 2002 році в Луцьку. Нині ця скульптура знаходиться поблизу РАЦСу, що на проспекті Соборності. 

Розглянуті питання будуть передані на розгляд робочій групі, що займається питаннями впорядкування назв вулиць Луцька. 

Нагадаємо, що на місці колишнього розарію, що був розташований на проспекті Волі, ведуться роботи з облаштування трояндового скверу.

Latest Posts

.,.,.,.,. Copyright © Partial use of materials is allowed in the presence of a hyperlink to us.