Вівторок, 19 Березня, 2024

Зимова гума: що з нею робити і чи варто зберігати до наступної зими

Отже, уявімо, що зимовий сезон тільки підійшов до кінця, і прийшов час замислюватися над зміною гуми свого автомобіля. Але що робити зі старими зимовими покришками? Залишити їх на наступний сезон? Або ж простіше викинути їх і купити нові якісні шини, тим самим захистивши себе від будь-яких ризиків?

Зазвичай з першого побіжного погляду може здатися, що протектор виглядає як новий, і взагалі він в ідеальному стані. Ми підготували два простих правила. Якщо ви переконаєтеся, що шини їм не відповідають, тоді сміливо переходите по посиланню https://rezina.ua/shiny/continental/premiumcontact-6/ і замовляйте нові.

  • Якщо залишкова глибина протектора складає менше 4 міліметрів, то ці покришки вже не можна використовувати на автомобілі ні в якому разі.
  • Протектор в ідеальному стані, але покришки відкатали вже більше 6 років? Викидайте без найменшого сумніву. Така шина фізично не здатна забезпечувати адекватне зчеплення з поверхнею зимової дороги. Гума висихає, еластичність втрачається – первинні властивості не зберігаються.

Щоб все перевірити, вам досить використовувати звичайний штангенциркуль і сірники. Ви засовуєте сірник в протектор, робите замір довжини, а після міряєте її штангенциркулем. Є такий виробник покришок – Nokian. Він придумав індикатор у вигляді символу-сніжинки. Коли сніжинка пропадає і залишається тільки цифра 4 – прийшов час міняти шину.

Дата виготовлення вказана збоку у вигляді чотиризначного коду. Він допоможе вам дізнатися, коли були випущені конкретні покришки.

Тестування старих і нових шин

Були проведені дослідження, мета яких – визначити фактичну різницю між старою і новою покришкою в різних умовах водіння. Часто водії помиляються і вважають, що їх гума здатна підкорити ще не один десяток тисяч кілометрів. Але тестування підтверджує, що старим покришкам потрібно на 20% більше дистанції, щоб зупинити автомобіль. Це вкрай небезпечна ситуація.

Які висновки потрібно зробити

В якому випадку водій може кілька років кататися на одних і тих же покришках з сезону в сезон?

  • Ви спокійна людина і не любите екстремальне водіння, з дрифтом і іншим.
  • Використовуєте автомобіль, щоб дістатися до роботи і додому.
  • Ви стежите за станом покришок.

н

Важливий момент: щоб використовувати шини кілька сезонів, їх необхідно правильно зберігати. Мікроклімат підтримується. Гума зберігається в підвішеному стані. Контакт з прямими сонячними променями і хімікатами не допускається.

Latest Posts

.,.,.,.,. Copyright © Partial use of materials is allowed in the presence of a hyperlink to us.