Четвер, 18 Квітня, 2024

За третю дитину в Україні будуть доплачувати

З 1 квітня 2019 року кабмін впроваджує доплати багатодітним сім’ям. Розмір виплат становитиме 1629 гривень на одну дитину, а вже з 1 липня 2019 року – 1699 гривень. Далі про це розповість lutsk-future за інформацією Мультимедійної платформи іномовлення України «Укрінформ».

Рішення про доплати багатодітним сім’ям було прийняте на засіданні уряду 13 березня 2019 року.

Міністр соціальної політики Андрій Рева зазначає, що кожна багатодітна сім’я кожного місяця зможе отримувати на третю, четверту та кожну наступну дитину допомогу від держави у розмірі прожиткового мінімум. Такі виплати відбуватимуться до моменту досягнення дитиною шестирічного віку.

Враховуючи розмір прожиткового мінімуму, розмір середньомісячних виплат з 1 квітня до 1 липня 2019 року становитиме 1626 гривень, з першого ж липня розмір виплат збільшиться на 70 гривень та становитиме 1699 гривень.

Згідно з підрахунками Міністерства соціальної політики, правом на виплати зможуть скористатися 158,8 тисяч українських дітей. Отже, загальна сума вартості програми складе більше 200 мільйонів гривень за місяць.

Окрім того, 13 березня на засіданні Кабінету міністрів Володимир Гройсман зробив повідомлення про те, що найближчим часом урядом буде ухвалена низка рішень, завдяки яким українські сім’ї з трьома та більше дітьми зможуть отримувати підтримку від держави.  

Прем’єр-міністр наголосив, що це не окремі рішення, а системні. Саме ці рішення будуть впливати на вирішення багатьох актуальних питань, таких як збільшення народжуваності й підтримка материнства, а також підтримка родин.

Питаннями щорічної державної допомоги, зокрема призначенням та виплатами, займатимуться органи соціального захисту населення за місцем проживання родини з трьома чи більше дітьми.

Latest Posts

.,.,.,.,. Copyright © Partial use of materials is allowed in the presence of a hyperlink to us.