Субота, 27 Квітня, 2024

Компанії та зарплата: робота в ІТ-сфері Луцька

Кожного року все більше лучан приймають рішення будувати кар’єру та розвиватися у ІТ-сфері. Це і не дивно, адже у місті чимало можливостей, як для початківців, так і для досвідчених працівників. Молодь обирає сферу інформаційних технологій через сприятливі умови праці для особистісного розвитку, гнучкий графік роботи та постійне підвищення кваліфікації, що супроводжується підвищенням заробітної плати, пише lutsk-future.com.ua. Далі розкажемо які умови праці пропонують роботодавці своїм програмістам у Луцьку та скільки за це платять. 

На яку зарплату можуть розраховувати новачки в ІТ та як швидко вона збільшиться

1

Дані статистики во Волині свідчать, що одним з найприбутковіших занять є робота в ІТ-сфері. За останні п’ять років цей ринок розширився в декілька разів і припиняє свого розвитку. Попит породжує пропозицію, тож нині попит на програмістів різного рівня кваліфікації  найбільший. Зважаючи на даний фактор, люди, які ще не реалізувалися або хочуть спробувати щось нове, можуть сміливо спробувати себе у програмуванні, комп’ютерному дизайні, тощо. 

Аналізуючи середню зарплату програмістів у Луцьку, зауважимо, що працівники рівня Junior отримують від 250 доларів на місяць. На таку зарплату можуть розраховувати студенти, які ще навчаються у ВНЗ або щойно його закінчили, люди що перекваліфікувалися з інших сфер діяльності та всі, хто закінчив курси ІТшників. У початківців зарплата не висока, проте вже протягом місяця вона зросте вдвічі, а далі все залежатиме від ваших успіхів, кількості замовлень та проектів, у яких спеціаліст приймає участь. 

Спеціалісти рівня Middle у Луцьку заробляють від 1800 доларів на місяць. Для міста це високий показник, тож мотивація у спеціалістів рівня Junior доволі серйозна.  Вище може бути лише Senior, проте, дані їх заробітку компанії не розголошують. Фактично, наполегливим працівникам всього за 5-7 років можна пройти шлях від Junior до Senior та втілити у життя всі заповітні мрії. 

Умови праці та переваги роботи в ІТ-компаніях Луцька 

2

На даний момент у Луцьку базуються та мають свої представництва  близько трьох десятків ІТ-компанії. Більшість із них орієнтується на іноземних замовників. З 2015 року у місті функціонує регіональний ІТ-кластер. Місцеві компанії представляють послуги аутсорсингу; розробку сайтів на Drupal, WordPress та інших, мобільних аплікацій та серверних рішень; просуванням у соціальних мережах; копірайтингом; хостингом; графічним дизайном, рекламою в Google та багато інших. 

Можливості для розвитку є і у спеціалістів рівня Junior, і у Middle. Частина компаній проводить безкоштовні курси для початківців, в ході яких надається не лише теорія, але і можливість відпрацювати знання на практиці. Ті, хто покаже найкращий результат, матимуть змогу працевлаштуватися у компанії. Свого часу Junior розвивали  у Internetdevels ( в компанії працює більше 100 співробітників), Ideil, Item bridge, Wetelo, Softwest, CoreValue та інші. Початківців на роботу не приймають в F5 та Eventsoft. 

Latest Posts

.,.,.,.,.,.,.,. Copyright © Partial use of materials is allowed in the presence of a hyperlink to us.