Вівторок, 19 Березня, 2024

55-ий мікрорайон Луцька першим отримає відеоспостереження

Lutsk-future розповість, як для безпеки лучан встановлюватимуть відеоспостереження та який мікрорайон міста отримає це впровадження першим.

Нещодавно стало відомо про те, що розпочався процес реалізації проекту щодо безпеки лучан та гостей міста шляхом встановлення відеоспостереження в кожному мікрорайоні Луцька. Цей проект отримав назву «Безпечне місто».

Під час засідання комітету міської ради з питань планування соціально-економічного розвитку, бюджету та фінансів, яке відбулося в понеділок 24 червня, відбулося затвердження даного проекту на 2019–2021 роки.

До запровадження програми «Безпечне місто» діяла інша, у рамках якої було придбано сервер, частина оптоволоконних мереж, шістнадцять відеокамер, а шість із них було, навіть, встановлено, проте, ні одна не працює. Про це розповіла Юлія Сиротинська, директор департаменту муніципальної варти. Також, вона додала, що вже найближчим часом програма буде реалізована, камери будуть підключені на вже прокладеному оптоволокні. Паралельно, мережі будуть розширювати, щоби лучани почувалися в безпеці, а правоохорнці швидше відслідковували правопорушників. Для цього, буде тісна взаємодія з правоохоронними органами.

На реалізацію та повноцінну роботу проекту будуть виділяти кошти з державного та місцевого бюджету.

Юлія Сиротинська наголосила на тому, що розгляд запуску проекту «Безпечне місто» має бути розглянутим депутатами під час сесії, адже функції замовника з прокладання оптоволоконних мереж було перекладено на департамент муніципальної варти в грудні минулого року.

У серпні цього року планують запустити проект на 55-ому мікрорайоні Луцька. З понеділка відбудеться зустріч із головами ОСББ.

Ситуаційний центр буде знаходитися за адресою: вул. Богдана Хмельницького, 17.

Latest Posts

.,.,.,.,. Copyright © Partial use of materials is allowed in the presence of a hyperlink to us.