Середа, 8 Травня, 2024

Єдиний Центр безпеки: поліція, швидка та пожежні під одним дахом

Як стало відомо від прес-служби Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України, незабаром планується єдиного Центру безпеки. Докладніше про це розкаже lutsk-future.

Найближчим часом планується впровадження єдиних Центрів безпеки по всій Україні. Такі установи будуть вміщати в одній будівлі одразу три служби: екстреної медичної допомоги, поліції та пожежної частини.

Лев Парцхаладзе, заступник міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства, розповів, що метою створення Центрів безпеки є забезпечення допомоги населенню протягом 20 хвилин. Адже в установі буде єдиний диспетчерський пункт, який координуватиме дії пожежних, поліції та екстрену медичну допомогу одночасно та, головне, цілодобово.

Також, заступник зазначив, що задля ефективної роботи та запуску такого проекту необхідна співпраця органів місцевого самоврядування, Міністерства охорони здоров’я, Мінрегіону та Міністерства внутрішніх справ України.

Варто знати

З 1 вересня 2019 року набуває чинності норма щодо влаштування SOS-станцій на найбільших українських трасах. Такі станції будуть розташовані на відстані від 500 метрів до 2000 метрів.

Дана норма стосується реконструкцій трас міжнародного значення та будівництва нових доріг.

Впровадження ще однієї європейської практики на українських дорогах дозволить пасажирам та водіям, під час виникнення надзвичайної ситуації, викликати необхідну допомогу: поліцію, пожежників та/чи медиків.

Передбачати технологічний зв’язок на трасах для впровадження SOS-станцій — рекомендаційна вимога в ДБН.

Згідно з проектом, відстань між станціями, їх комплектацію, вигляд та час прибуття екстрених служб визначатимуть індивідуально.

 

Latest Posts

.,.,.,.,.,.,.,. Copyright © Partial use of materials is allowed in the presence of a hyperlink to us.