Середа, 24 Квітня, 2024

Перепис населення відбудеться через смартфон

Як буде проходити перепис населення у 2020 році розповість lutsk.future, посилаючись на Главком.

Нещодавно, міністр економічного розвитку та торгівлі Степан Кубів розповів про те, що останні кілька років відбувається підготовка до перепису населення через смартфон. Згідно з міжнародною практикою, перепис необхідно робити раз на десять років.

Для України дана процедура дуже важлива цього разу через те, що є необхідність у визначенні місця проживання переселенців із Донбасу та автономної республіки Крим. Різні джерела називають різну кількість — вона коливається від 1,3 до 1,7 мільйонів українців. Вони мають право на отримання соціальної допомоги та пільг.

Перевагою перепису в електронному вигляді є, насамперед, простота та швидкість. Також, за думкою Кубів, у реальному часі буде можливість оформити соціальні та пенсійні виплати, змінювати дані про місце реєстрації, робити синхронізацію баз, отримувати необхідні довідки та документи та голосувати за допомогою смартфона.

Проте, існує велика небезпека оцифрування даних. Кібер-захист даних українців в електронному вигляді будуть тестувати вже в грудні цього року.

Міністр запевнив, що інформація, яку жителі будуть самостійно вносити до електронних баз, буде захищена шифруванням. Воно дасть змогу знеособити дані людини під час передачі на центральний сервер. Для тих, хто не матиме змоги заповнити онлайн-форму команда з перепису матиме спеціальні бланки на планшеті або смартфоні.

Latest Posts

.,.,.,.,.,.,.,. Copyright © Partial use of materials is allowed in the presence of a hyperlink to us.