Вівторок, 23 Квітня, 2024

Заробітчан обкладуть новим податком та випускатимуть за межі країни за картками?

В Україні планується створення спеціального фонду для заробітчан й збір в нього немалих внесків. Тих, хто має бажання виїхати, хочуть взяти під контроль.

Наприкінці минулого тижня до Верховної Ради був внесений проект закону №10153 «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо посилення державної підтримки українців за кордоном». Даний проект був зареєстрований групою нардепів на чолі з Оксаною Білозір. Далі про скандальний проекту закону та його особливості розповість lutsk-future з посиланням на інформаційний ресурс Західна Україна News.

За даним законопроектом передбачено такі нововведення: створення окремого органу виконавчої влади, що буде займатися питаннями трудової міграції та буде підконтрольна Міністерству соціальної політики, формування реєстру трудових мігрантів,  створення Фонду «добробуту» українських заробітчан та впровадження карти трудового мігранта.

Того, хто контролюватиме заробітчан почали називати новим «міністерством». Адже воно передбачає створення територіальних органів у своїй структурі та наділення немалим списком повноважень, таких як: перепис трудових мігрантів, які будуть робити внески до Фонду «добробуту», ведення їх реєстру, допомога у працевлаштуванні, та поверненні на Батьківщину, правова допомога, організація курсів перекваліфікації, культурні та освітні заходи, контроль за роботою та інші.

Очікується, що наповнювати «Фонд добробуту» буде Державна служба зайнятості, фірми з працевлаштування українців за кордоном, а також самі трудові мігранти, які завдяки посередникам і отримають можливість працювати закордоном.

Експерти висловлюють побоювання з цього приводу. На їхню думку, новий закон не лише не дозволить вивести з тіні ринок працевлаштування і створить можливість зробити його контрольованим, а, навпаки, ускладнить існуючу ситуацію.

Latest Posts

.,.,.,.,.,.,.,. Copyright © Partial use of materials is allowed in the presence of a hyperlink to us.