П’ятниця, 26 Квітня, 2024

Зоопарк у Луцьку планують розширити

Під час засідання виконавчого комітету Луцької міської ради, яке відбулось 18 грудня, стало відомо, що наявної території Луцького зоопарку вже замало. Адже, це не дає розвиватись зоопарку, який за статистикою займає друге місце з відвідуваності туристів, поступаючись лише Луцькому Замку.

Як повідомляє lutsk-future, з посиланням на Волинські Новини, члени виконкому погодили програму розвитку комунального підприємства «Луцький зоопарк» на 2019 рік.

Директорка підприємства Людмила Денисенко розповіла на засіданні, що наявної території – 4 гектари, замало задля майбутнього розвитку Луцького зоопарку. Адже, як туристам, так і містянам, надзвичайно цікаво, коли до зоопарку привозять нових тварин. Як зазначає директорка, десятиліттями лучани були обділені цікавим зоопарком. А зараз, залюбки ходять на усілякі заходи, які там проводять, прогулюються, милуючись природою зоопарку, а також спостерігаючи за тваринами. Одже, розширення території надзвичайно потрібне.

Якщо, цю проблему вдасться вирішити, то у зоопарку створюватимуть цікаві нові експозиції, завозитимуть нових тварин, а також, братимуть участь у різноманітних проектах та грантах.

Загалом, програма розвитку Луцького зоопарку передбачає значне поліпшення матеріально-технічної бази, створення кращих, комфортних умов для життя тварин, забезпечення працівників належними умовами праці, поповнення наявної зооколекції, новими, рідкісними тваринами.

Також, обіцяють організовувати заходи спрямовані на цікавий та змістовний відпочинок для гостей міста та лучан.

Як наслідок, збільшення кількості відвідувачів зоопарку та зростання фінансових надходжень, сплата податків, зменшення залежності від місцевого бюджету.

Latest Posts

.,.,.,.,.,.,.,. Copyright © Partial use of materials is allowed in the presence of a hyperlink to us.