П’ятниця, 26 Квітня, 2024

У Луцькраді відповіли, чи відновлять днями громадський транспорт

В Україні, як і в інших країн-жертв пандемії, ввели надзвичайну ситуацію. Вона передбачає низку карантинних заходів, що допоможуть знизити поширення COVID-19 в межах країни та за її межами. В багатьох містах України громадські заклади припинили своє функціонування, а стратегічно важливі об’єкти перейшли в стан закритої роботи. Далі на lutsk-future.

Луцьк, як і всі області, дотримується правил карантину. Як додаткові обмеження, курсування транспорту містом припинилося. Причиною таких дій стала неможливість контролю людей водіями. Тобто, при обмежені знаходження 10 людей в автобусі, в години пік (ранок і вечір) їх наплив був неконтрольовано-великий, іноді й зовсім досягав ліміту.

Щоб знизити ризики зараження в транспорті, місто почало проводити його ретельну дезінфекцію, як це роблять міста-сусіди Рівне, Львів і тд. Проте, лучани, на відміну від жителів зазначених міст, нехтують власною безпекою порушуючи всі правила карантину щодо транспорту і не тільки.

Відповідно Міська рада Луцька прийняла рішення щодо повного припинення курсування транспорту місто протягом усього карантину. Це рішення вже активне третій тиждень. Багато людей, яким рішення створило додаткові проблеми з процесом добирання до місця роботи, цікавляться, як скоро відновиться рух транспорту.

Перший заступник міського голови Григорій Недопад пояснює, що контроль за напливом людей у транспорт здійснити неможливо, адже усім постійно кудись потрібно. А тому й категорично заперечуючи повідомлено, що рух транспорту в найближчий час не буде відновлено.

Більшість міст починає брати приклад з Луцька. Усі міста вважають транспорт найбільшим осередком поширення коронавірусу, а тому й заборонять його курсування. Також є інформація, що під заборону може потрапити і приватний транспорт.

Latest Posts

.,.,.,.,.,.,.,. Copyright © Partial use of materials is allowed in the presence of a hyperlink to us.