Вівторок, 19 Березня, 2024

Реалії прибирання Луцька за 14.5 мільйонів

Прибирання, або ж клінінг – зараз цій спеціалізованій послузі виділяються багато уваги в Європі. Безліч організацій працює над чистотою вулиць. Це надзвичайно складний процес, а отже йому необхідно відповідна кількість сил та часу. Одним із основних факторів чистоти вулиць міста все ж виступає населення, пише lutsk-future.com.ua.

У всіх європейських країнах є норма прибирання, яка діє поетапно. Спочатку йде підготовка вулиць до прибирання, цьому сприяє евакуатор, що прибирає неправильно припарковані машини. Наступна до очищення використовується важка техніка, автопилосмок. Та завершальним етапом є поливомийна машина. Прибирання проводиться щоденно до 21:00.

В Україні з цим процесом все куди простіше. В нас для нього виділено 2 етапи. Перший це ручне прибирання вулиць, тобто двірники очищають вулиці міста, сквери та парки. Та другий етап, що складається з механізованого прибирання, де по місті їздять машини для змітання бруду та миття доріг.

За такими двома етапами діє й прибирання міста Луцьк. У місті є відповідний графік, коли у яких районах проходить процес вивезення сміття. Також згідно графіку і прибираються вулиці. Проте чіткої години початку і завершення санітарних робіт назвати не можна. На подібне прибирання витрачається близько 14,5 мільйонів гривень.

Для порівняння. У Женеві (населення 200 000 осіб) декілька місцевих організацій, що налічує 200 команд, які відповідають за те, що 220 кілометрів (137 миль) доріг у місті є чистими сім днів на тиждень, а також прибирає парки. Близько 3000 контейнерів для сміття розміщені по всьому місту, а за їх випорожнення відповідають 7 прибиральних бригад.

В той же час у Луцьке (населення 213 950 осіб). За чистоту міста, а саме вивезення твердих побутових відходів, надання послуг з санітарного прибирання вулиць, скверів та парків міста відповідає 1 організація. Понад 1000 контейнерів для сміття розміщені у місті, в основному в мікрорайонах, де стоять багатоповерхівки.

Хочеться відмітити, що як для однієї організації, яка відповідає за чистоту, Луцьк являється відносно чистим містом. Проте, якщо порівнювати його з подібними за населенням містами Європи то вони випереджають нас на десятки кроків.

Latest Posts

.,.,.,.,. Copyright © Partial use of materials is allowed in the presence of a hyperlink to us.