Вівторок, 19 Березня, 2024

Остаточний вердикт Центральному ринку Луцька – коли знесуть

29 січня, під час сесійного засідання Луцької ради, було прийнято остаточне рішення про закриття комунального підприємства «Луцькі ринки» – права користуватись земельною ділянкою у КП більше нема. Далі розповість lutsk-future.

Припинили користування ділянкою в зв’язку з тим, що керівництво міста ухвалило рішення перенести підприємство в інше місці. В результаті у підприємців є час до третього лютого звільнити територію старого ринку від контейнерів самостійно. Якщо цього не буде зроблено, тоді металевих конструкцій позбавляться примусово. В будь-якому випадку ринок третього лютого повинен повністю припинити свою діяльність. У разі опору виконання законних вимог порушників притягнуть до адміністративної, або навіть кримінальної відповідальності.

Нагадаємо, що старий ринок не ліквідовують повністю, його переносять на місце «Нового ринку», що знаходиться на вулиці Боженка. Підприємці до змін налаштовані песимістично. Контейнери і досі стоять на території ринку, на багатьох є оголошення про продаж.

Як влада коментує перенесення ринку?

Пояснюють, що це роблять з метою благоустрою території в старому місті. Що ринок під стінами замку – це пережиток радянського режиму, коли у костелі відкрили музей атеїзму, у палаці Радзивілів – психлікарню, а біля замку – базар.

Колишню територію ринку планують впорядкувати і облагородити. Заяви про те, що у багатьох європейських містах ринки в центрі старого міста є окрасою коментують наступним чином:

«Абсолютно не коректно порівнювати іржаві контейнери, китайський ширвжиток, ваговий мотлох, що вже радше сміття, а не товар, антисанітарію, бруд, покинуте сміття з тим, що можна зустріти на знаменитих «туристичних» базарах: традиційні товари і національний колорит, крафтові виробники і зони відпочинку, цікаві сувеніри і атмосферні кав’ярні, локальні делікатеси…». 

Влада підтримує ідею ринку в старому місті, але не в тому вигляді, в якому він є зараз. Наразі створена група з перенесення комунального підприємства.

Latest Posts

.,.,.,.,. Copyright © Partial use of materials is allowed in the presence of a hyperlink to us.