Субота, 20 Квітня, 2024

У Луцьку покращиться якість питної води

У Луцьку затвердили схеми оптимізації системи постачання, яка суттєво покращить якість питної води. Вони були затверджені під час засідання виконкому, 6 лютого. Про це повідомляє lutsk-future, з посиланням на Волинські Новини. Розповідають, що саме завдяки цим схемам покращиться якість питної води, яка подається споживачам.

Відтак, директор КП «Луцькводоканал» Віктор Гуменюк розповів, що схеми оптимізації являють собою комплексні програмні документи, в яких, на основі всебічного аналізу сучасного стану систем водопостачання та водовідведення в цілому та їх окремих елементів, здійснюється виявлення «вузьких місць», розробка комплексу заходів з їх усунення, а також з розвитку систем водопостачання та водовідведення з метою підвищення якості води і ефективності очищення стічних вод, надійності роботи систем водопостачання та водовідведення, забезпечення раціонального використання матеріальних і енергетичних ресурсів у водопровідно-каналізаційному господарстві.

Зазначають, що запропоновані схеми оптимізації були розроблені на підставі наказу Міністерства з питань житлово-комунального господарства України.

Отож, найголовнішими напрямками заходів схем з оптимізації називають: суттєве покращення якості питної води, яка подається споживачам; охорона джерел питного водопостачання; підвищення надійності системи водопостачання та водовідведення; розвиток системи водовідведення; охорона навколишнього середовища; енергозбереження та збільшення ефективності використання матеріальних і енергетичних ресурсів.

Щодо фінансування цих заходів, то планують залучити власні кошти підприємства, коштів Європейського інвестиційного банку та кошти інвесторів.

Віктор Гуменюк також зазначив, що роботу із залучення коштів розпочали ще у 2014 році, адже в тариф ці кошти закласти не можна.

 

Latest Posts

.,.,.,.,.,.,.,. Copyright © Partial use of materials is allowed in the presence of a hyperlink to us.