П’ятниця, 19 Квітня, 2024

На Волині стали частіше звітуватися перед податківцями у електронному вигляді

Луцьк, разом із Україною, йде в ногу з часом, а тому й проводить інноваційні реформи. Однією з найуспішніших та актуальних є електронне звітування. Е-звітування за своїм функціоналом полегшує комунікацію з контролюючими органами. Актуальність її проявляється в тому, що в період карантину всі користувачі запобігають поширенню COVID-19. За офіційними даними, протягом 2020 року було подано близько 180 тисяч е-звітів, де 107 тисяч – це декларації, а 70 тисяч – це звітні документи, пише lutsk-future.com.ua.

Головне управління ДПС у Волинській області зазначає, що надіслання звітів у подібній формі зараз в пріоритеті, адже безконтактна форма спілкування нині є показником прогресивності міста.

Спробувавши е-звітування журналіст місто онлайн виділив низку переваг, а саме: економія часу, оскільки немає ніяких черг та й взагалі потреби в відвідуванні податкової інспекції; немає потреб знайомитися з оновленими бланками і купувати їх, програма автоматизована, а тому й сама регулярно оновлює усі форми; присутній внутрішня «перевірка», що перевіряє звіт на наявність арифметичних помилок та описок; квитанція, що підтверджує отримання звітності надсилається поштою і т.п.

Сервіс працює без перерв та вихідних, а увійти в свій «кабінет» можна як з смартфонів, так і з комп’ютерів. Завдяки цій службі електронні файли можна створювати та надсилати в органи ДПС, включаючи податкові звіти, інформаційні запити та окремі заяви про реєстрацію платників податків. Платники можуть також отримувати доступ до особистої інформації в режимі реального часу, наприклад, отримання інформації про утримання доходів і податків, статусу файлів та ще багато різної інформації.

Здійснити свій вхід до «Електронного кабінету» можна за посиланням cabinet.tax.gov.ua або через вебпортал ДПС.

Latest Posts

.,.,.,.,. Copyright © Partial use of materials is allowed in the presence of a hyperlink to us.