Вівторок, 19 Березня, 2024

Деталі проекту бюджету Волині на 2019 рік

19 грудня під час засідання постійної комісії облради з питань бюджету, фінансів та цінової політики, стало зрозуміло, що через зменшення обсягу державних субвенцій та коштів, що надійдуть від Волинської митниці дохідна частина бюджету Волині у наступному році буде меншою, ніж цьогоріч.

Як розповідає lutsk-future з посиланням на Волинські Новини, що директор департаменту фінансів обласної державної адміністрації Ігор Никитюк повідомив, що 83% дохідної частини бюджету становитиме податок на доходи фізичних осіб.

Як ми зазначали вище, бюджет на 2019 рік на Волині буде дещо менший, аніж бюджет 2018 року нашої області. Зокрема, на мільйон менше буде субвенція з надання пільг та субсидій. А от завдяки митному експерименту, сподівались отримати 840 мільйонів гривень, але надійшло лише 150 мільйонів. Дорожній фонд збільшили на 95 мільйонів. Освітня субвенція становитиме 241,1 мільйона гривень, а медична – 748,7 мільйона.

223,6 мільйона гривень отримають за проектом Світового банку, потрібно буде забезпечити співфінансування з обласного бюджету в розмірі 10% від цієї суми. Щодо нових субвенцій то, 200 мільйонів отримають на будівництво майданчиків для спортивних ігор, 150 мільйонів – на ремонт існуючих спорткомплексів в закладах освіти, 579,7 мільйона – на здійснення природоохоронних заходів на об’єктах комунальної власності. На фінансування обласних програм в обласному бюджеті закладатимуть 82,5 мільйона.

Голова комісії Ірина Вахович розповіла, що так як відкриття обласного перинатального центру запланували на пізніший термін, то гроші виділені на це пропонують зняти.

Згодом, усі члени комісії запропонували підтримати цей проект із запропонованими змінами.

Latest Posts

.,.,.,.,. Copyright © Partial use of materials is allowed in the presence of a hyperlink to us.