Субота, 20 Квітня, 2024

CityCard – новий спосіб оплати

Від початку зими у Луцьку почала діяти система оплати послуги за перевезення за допомогою е-квитка. Е-квиток, або ж іншими слова Сітікард, це картка, що надає можливість проїзду. В разі закінчення коштів, в найближчому терміналі, або ж онлайн її можна поповнити, пише lutsk-future.com.ua.

Для чого така картка? Вона допомагає водіям безпечніше керувати транспортом не відволікаючись на постійне перерахування готівки. Також один із способів контролю водіїв. Багато водіїв керувалися можливістю виконувати норму, а решту грошей, що рахувалися як прибуток поза нормою, могли привласнити собі.

Ідея такого проєкту є надзвичайно ефективною, проте її реалізація у Луцьку обернулася провалом. Лучани створили петицію, щоб повернути оплату за проїзд готівкою. Причинами таких обурень стала підготовка міста до цього проєкту. Електронна система «CirtCard» налічує одиниці терміналів для поповнення балансу, що створює проблеми для людей, які проживають на околицях Луцька. Якщо намагатися поповнювати рахунок в форматі онлайн, то можна «посивіти». Поповнення проходить успішно раз через раз, а сам процес займає велику частину часу. Зі слів однієї лучанки:

“І головне, одна з цілей введення квитка – прозорість та вірний розрахунок вартості проїзду. Ніякої статистики чи інформації з приводу цього немає у вільному доступі”.

Також вона добавила, що у разі зникнення на телефоні підключення до Інтернету розрахунок QR-кодом стає неможливим.

Як результат, після маси обурень, які лунали від лучан Луцька міська рада все ж посприяла виправленню ситуації. Пасажири у яких телефон на платформі Android із технологією NFC мають змогу після оновлення додатка «CityCard» оплачувати проїзд за допомогою піднесення телефона до валідатора. Слід зазначити, що користувачі телефонів на платформі IOS мають NFC перманентно.

Завдяки даній функції, обурень серед жителів міста стане в рази менше, проте вони не припиняться. Кінцем обурень буде слугувати тільки ефективно облаштоване місто відповідними технологіями, які полегшать здійснення процесу оплати.

Latest Posts

.,.,.,.,.,.,.,. Copyright © Partial use of materials is allowed in the presence of a hyperlink to us.