Вівторок, 19 Березня, 2024

Луцький ІТ-кластер сягає нових просторів

Луцький ІТ-кластер (LITaC) – це кооперація різних структурних організацій технологічної сфери, що функціонують один з одним. Мета полягає в популяризації інформаційних технологій через освітньо-навчальні проєкти для учнів та студентів. Далі на lutsk-future.

Заснував LITaC Віктор Левандовський. Він являється керівником InternetDevels. Подібним способом на меті було почати стрімкий розвиток ІТ сфери. Стрімкий розвиток розпочався з підписання договору про часткову дуальну освіту. Угода передбачала співпрацю з студентами Східноєвропейського національного університету імені Лесі Українки та InternetDevels. Дуальна освіта несе в собі навчання в університеті з поєднанням практичних занять на виробництві. Таке навчання стартує зараз по всій Україні та є перспективним.

Організація InternetDevels тісно співпрацює із кафедрою нацбезпеки СНУ. ІТ-кластер готує висококваліфікованих фахівців через проєкт «Інформаційна безпека», який створений для студентів спеціальностей державної безпеки та кібербезпеки.

Проте, це не всі їх досягнення на сьогодні. Вони не зупиняються та розширюють свою програму Луцького ІТ-кластеру. Програма розпочала функціонування також і в Луцькому національному технічному університеті. Віктор Левандовський разом із Петром Савчуком, лектором ЛНТУ, підписали директиву про співпрацю. Документ передбачає відновлення програми EDUUP. Програма спрямована на актуалізацію та збільшення практичних занять, які сприятимуть покращенню професійних навичок випускників у сфері інформаційних технологій.

Також успішно проведена лекція для вчителів інформатики. Вона спрямована на ознайомлення та демонстрацію в дії технологій, які використовуються у компанії та познайомити з сучасними новинками ринку ІТ. Метою таких заходів є розвиток спеціальності серед шкіл.

Latest Posts

.,.,.,.,. Copyright © Partial use of materials is allowed in the presence of a hyperlink to us.