Четвер, 28 Березня, 2024

Скасування платіжок за доставку газу? Нардеп з Волині висловив свою категоричну позицію

 

Волинський нардеп Вячеслав Рубльов виступає за скасування плати за транспортування газу, пише lutsk-future.com.ua. Розповідають VolynNews.

Він вказує на те, що в дев’яності роки українці самі прокладали трубопроводи для постачання газу до помешкань, тому такі нарахування пан Рубльов вважає несправедливими.

«Виходить, що чим більше вдома зварили їсти або чим тепліше в квартирі, тим вища ціна доставки газу, а отже більша сума в платіжці», – каже народний депутат.

Нагадаємо, що за кожен день заборгованості за платежем користувачам загрожує штраф, який дорівнює розміру самої плати – іншими словами люди будуть платити подвійний тариф за період, на який була прострочка. До того ж датою оплати є не та, коли була проведена операція і з’явилась квитанція в банку або онлайн, а тоді, коли платіжка була зарахована на рахунок. А сплатити, між іншим, потрібно до 20 числа. Але більшість пенсіонерів отримують пенсію опісля, тому в них навіть не буде чим заплатити. 

«Тому вважаю, що постанову НКРЕКП про дві платіжки за газ треба скасовувати. Бо інакше нам ще введуть квитанцію за доставку квитанції», – зазначає нардеп.

Пан В’ячеслав вже готує запит на відміну несправедливої, на його думку, постанови, адже вважає, що документ необґрунтований і створений для додаткової наживи банків і облгазів.

Варто зазначити, що двадцятого січня була зареєстрована петиція з такими ж вимогами на сайті електронних петицій Офіційного інтернет-представництва президента України. 25 тисяч голосів, які необхідні для розгляду петиції президентом, були зібрані ще 27 січня, але українці і далі продовжують голосувати і кількість підписів вже близька тридцятьом тисячам. А до завершення голосування ще 81 день.

Latest Posts

.,.,.,.,. Copyright © Partial use of materials is allowed in the presence of a hyperlink to us.